Poliția britanică îl audiază pe Boris Johnson printr-o metodă inedită: "Va răspunde așa cum trebuie"
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Boris Johnson, premierul Marii Britanii
Boris Johnson, premierul Marii Britanii
Poliția din Londra a decis să-l ancheteze pe premierul Boris Johnson printr-o metodă inedită. 

Poliţia londoneză i-a trimis vineri prim-ministrului britanic Boris Johnson un chestionar de anchetă privind petrecerile organizate în Downing Street în perioada lockdownului, informează AFP.

"Putem confirma că prim-ministrul a primit un chestionar din partea poliţiei din Londra.Va răspunde aşa cum trebuie", a declarat purtătorul de cuvânt al premierului britanic într-un comunicat.

Joi seară, anchetatorii anunţaseră că vor contacta "peste 50 de persoane" pentru a obţine mărturiile lor despre acest scandal care ameninţă supravieţuirea politică a premierului Boris Johnson. Cu câteva ore mai devreme, în presa britanică a apărut o nouă fotografie în care Boris Johnson apare la una din aceste petreceri, alături de alte două persoane.

Un număr de 12 recepţii, care ar fi fost organizate în 2020 şi 2021, sunt vizate de ancheta poliţiei.

Fostul premier britanic John Major a lansat joi o acuzaţie virulentă de încălcare a legii la adresa actualului prim-ministru. 

Boris Johnson și-a prezentat scuzele, dar nu va demisiona

Premierul britanic Boris Johnson și-a prezentat scuze în Parlament, promiţând că va învăţa lecţia, dar a exclus o demisie, după publicarea unui raport administrativ conform căruia a fost vorba de "erori de leadership" în scandalul petrecerilor de la Downing Street din timpul izolării, relatează AFP.

"Îmi pare rău pentru lucrurile pe care nu le-am făcut corect şi îmi pare rău pentru modul în care a fost tratat subiectul", a declarat liderul conservator în faţa deputaţilor.

"Înţeleg şi voi remedia" situaţia, a adăugat el, promiţând schimbări administrative în gestionarea Downing Street.

Boris Johnson a dus discuția spre covid și criza din Ucraina



El a dat asigurări că guvernul său rămâne "demn de încredere", insistând asupra realizărilor pro-Brexit, asupra reuşitei campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului sau chiar asupra răspunsului la criza ucraineană.

"O să mă apuc de treabă", a mai spus el, în contextul în care se află într-o poziţie delicată, apărând tot mai multe apeluri la demisie, inclusiv din rândul majorităţii sale conservatoare.

Un raport extrem de aşteptat despre petrecerile organizate în timpul izolării la Downing Street, reşedinţa şi biroul premierului Marii Britanii, a evidenţiat luni "erori de leadership şi de judecată" şi a subliniat că trebuie învăţate "imediat" lecţiile din acest scandal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel