Poliţele RCA s-ar putea scumpi cu până la 40%. Reguli noi pentru şoferii români
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Polițele RCA s-ar putea scumpi cu până la 40%, spun reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R)  

Polițele RCA s-ar putea scumpi cu până la 40%, spun reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R). Avertismentul acesta vine după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a făcut publice acele propuneri referitoare la stabilirea prețului polițelor. 

Una dintre modificări ar fi aceea că dacă un șofer nu-și reînnoiește polița RCA în termen de 30 de zile de la expirare, atunci să nu mai poată primi bonusul pe care l-ar fi acumulat în anii trecuți. Reducerea ar fi de peste 50%. 

O altă modificare importantă propusă de cei de la ASF ar fi ca sancțiunile Poliției Rutiere să fie luate în considerare la calculul RCA. Astfel, dacă un șofer a primit o amendă de la Poliția Rutieră asta arată că are un comportament neadecvat în trafic și există riscul să comită un accident. Acest lucru le-ar da mână liberă companiilor de asigurări să interpreteze după bunul plac comportamentul unui șofer și să-i crească tariful pentru polița RCA. Nu se mai poate încheia RCA pentru o perioadă de o lună, ci doar pentru 3 luni, 6 luni sau un an de zile. O altă problemă legată de noile reglementări, spun reprezentanții C.O.T.A.R, ar fi faptul că firmele de asigurări ar avea acces prea mult la datele cu caracter personal ale șoferilor, conform Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel