Politehnica București, ”pepinieră” pentru marile companii internaționale
Universitatea Politehnica din București formează și trimite pe piața muncii peste 2.500 de specialiști anual, însă primește de patru ori mai multe cereri de la companii.
UPB a devenit, în ultimii ani, vedeta domeniilor tehnologice din Europa centrală și de sud-est, formează cei mai buni specialiști români, dar atrage și studenți străini, din peste 60 de țări.
Rectorul Universității Politehnica din București, Mihnea Costoiu, a vorbit într-un interviu pentru ziarul Jurnalul despre evoluția pe care a avut-o în ultimii ani unitatea de învățământ.
”Am avut un salt extraordinar în ultimii ani, datorat unei munci asidue a întregii echipe, din ultimii 20 de ani. Suntem cea mai mare universitate tehnică din centrul și sud-estul Europei. Am revenit la cifre care erau de neimaginat în urmă cu 15 ani, când universitatea avea până la 10.000 de studenți. Acum am depășit 30.000, în ultimii trei ani, în toate ciclurile de studiu, de la licență la doctorat. Am avut cea mai bună admitere de după 1989 în ultimii doi ani, cu cifre impresionante, iar foarte important e faptul că nu doar numărul studenților de la Politehnică a crescut, ci și calitatea lor. Au început să vină studenți din prima parte a clasamentelor din licee, în ultimii ani, copii de foarte bună calitate, ceea ce ne dă speranțe mari.”, a declarat Mihnea Costoiu.
Cereri de patru ori mai mari de le companii
Rectorul Politehnicii a precizat faptul că cererea este mult mai mare decât numărul inginerilor pe care UPB îi formează, iar aceasta crește de la an la an.
”O generație de absolvenți are, în medie, 2.500 de ingineri, iar în anul 2016 am înregistrat peste 11.000 de locuri de muncă. Noi nu avem suficienți absolvenți pentru cererea care există, iar această cerere crește de la an la an, nu rămâne constantă. În ultimii trei ani am înregistrat o creștere de specialiști de la 7.000 la 10.000, apoi la 11.000 anul trecut. Anul acesta avem deja înregistrate peste 3.000 de locuri de muncă. Deci, practic, generația de anul acesta este deja acoperită de cererea pieței, deși suntem abia la sfârșitul lunii martie”, a spus acesta.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News