Poliţe RCA. Conducătorii auto vor plăti mai mult
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Autoritatea de Supraveghere Financiară vrea să impună creşterea preţului RCA, pentru ca firmele de asigurări să nu mai vândă în pierdere.

Majorările de preţuri la poliţele RCA vor fi anunţate din timp şi sunt acceptate o singură dată pe an. Potrivit ASF, asiguratorii vând poliţe în pierdere cu 30%. „RCA-ul nu trebuie să producă pierderi", a declarat Cornel Coca Constantinescu, prim-vicepreşedintele ASF. Acesta a mai spus că tariful RCA creşte de jumătate de an şi raportat la media europeană, va continua să se majoreze.

În 2014, autorităţile au majorat preţul poliţelor RCA cu aproape 50%. Anul viitor, majorarea va fi de cel puţin 30%. Şoferii sunt însă nemulţumiţi şi susţin că RCA-ul nu îi scuteşte de neplăceri. Mulţi dintre aceştia se trezesc în situaţii neplăcute, după ce au fost acroşaţi în trafic de un alt conducător auto. Astfel, nu primesc deloc despăgubiri de la compania care a emis poliţa vinovatului sau banii nu ajung pentru reparaţii. Conducătorii scot bani din buzunar sau îşi repară automobilul în baza asigurării facultative.

Există schimbări şi în privinţa despăgubirilor pentru maşinile distruse în totalitate. Şoferul va fi despăgubit la valoarea de piaţă, care va fi stabilită în funcţie de anumite cataloage şi site-uri de profil. „Se va raporta la cel mai scăzut preţ al maşinii de pe piaţă, fără a ţine cont de dotările acesteia, de gradul de uzură. Şoferul va primi cu 30% mai puţini bani”, a spus Cristian Muntean, reprezentantul Asociaţiei Service-urilor. Autorităţile vor ca pe RCA să fie menţionate comisioanele intermediarilor, care ajung la aproape 18% din valoarea poliţei, anunţă Autoritatea de Supraveghere Financiară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel