Polifronie (ANM), ponturi pentru cei care vor să meargă la plajă sau la schi în această perioadă: Cele mai bune destinaţii
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Mirela Polifronie, meteorolog ANM (Administraţia Naţională de Meteorologie) a spus, într-un interviu acordat DC News, care sunt destinaţiile în care încă se poate face plajă, dar şi care sunt staţiunile în care se poate schia.

În contextul minivacanţei de Sfântul Andrei şi de Ziua Naţională a României, dar având în vedere că decembrie este, pentru mulţi o perioadă mai relaxată în care decid să meargă în vacanţe, Mirela Polifronie, meteorolog ANM, a spus care sunt, din punctul de vedere al temperaturilor, cele mai bune destinaţii pentru cei care vor să meargă la plajă, dar şi pentru cei care aleg să schieze.

"Ar putea merge în Egipt de exemplu. Acolo, de exemplu, în acest weekend vor fi temperaturi de 30-31 de grade Celsius. Apoi, spre 30 noiembrie – 1 decembrie mai scad puţin, spre 24 de grade, dar este totuşi destul de cald. Alte zone, în Insulele Canare ar putea să aleagă, în Dubai, şi acolo vor fi temperaturi ridicate. De asemenea în Tunisia, Maroc, vor fi temperaturi ridicate, pot să aleagă şi destinaţii de acest gen.

Dacă ne ducem către extrem cealaltă, pentru schi, cu toate că Austria şi-a deschis foarte multe staţiuni de schi, ar fi pentru două săptămâni în lockdown, însă au zăpadă. În Elveţia de asemenea, Bulgaria, Franţa (n.r. – se poate merge pentru schi).

În zonale montane din Bulgaria a nins şi este o destinaţie potrivită pentru cei care practică acest gen de sport. În Bulgaria, Franţa, Italia, a nins, s-au deschis staţiunile de schi. Bulgaria este o ţară apropiată de noi, sunt acolo destul de multe staţiuni, putem alege cu succes o astfel de destinaţie", a explicat Mirela Polifronie, meteorolog ANM (Administraţia Naţională de Meteorologie), la DC News. 

VIDEO: 

Vremea de Crăciun 2021 şi Revelion 2022. Polifronie (ANM), informaţii în premieră

Mirela Polifronie a oferit, în premieră, la DC News, câteva informaţii legate de vremea de Crăciun şi de Anul Nou. 

"Este destul de devreme să vorbim despre Crăciun sau Revelion. Ce pot să vă spun la nivel statistic este că vor fi temperaturi în jurul normelor sau că vom avea cantităţi de precipitaţii normale pentru perioada în care ne aflăm, date care nu sunt extrem de elocvente pentru ziua de Crăciun.

Dacă totuşi ne raportăm la statistici, pare că va fi, cel puţin din punct de vedere termic, o vreme bună, apropiată de normal, însemnând 3-4 grade Celsius pentru zona Capitalei", a declarat Mirela Polifronie la DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel