Poliția va avea radar-pistol și soft pentru recunoașterea facială. Pericol pentru șoferi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Chestorul IGPR a declarat pentru Agerpres că Poliția se dotează cu radare moderne, tip pistol, și un sistem de recunoaștere facială, fiind în curs de derulare procedurile de achiziție. 

”Avem o procedură pentru achiziţia unui sistem în vederea recunoaşterii faciale, pentru că până la acest moment nu aveam un sistem electronic, recunoaşterea se realiza de către un specialist. Acest sistem va permite introducerea imaginilor video din anumite zone şi pe baza datelor din soft, baza de date cu persoane aflată la dispoziţie, poate să îi dea imediat, dacă se regăseşte, cel din zona publică sau din zona unde avem o faptă penală comisă cu cel din sistemul informatic. E un proiect foarte important pentru noi, ne va permite o rapiditate a identificării unor persoane care sunt căutate”.

Radare moderne în toată țara

”Mai avem o procedură de achiziţie a unor aparate de detectare a vitezei. Acele 'pistoale', în termen popular. Dacă până anul trecut am acţionat cu radare pe mijloace auto, de anul trecut avem în dotare astfel de mijloace şi vrem să dezvoltăm sistemul de detectare a vitezei, în toate judeţele, cu astfel de mijloace. Aparatul radar avea nevoie să funcţioneze la o anumită temperatură, asta înseamnă că habitaclul maşinii, autovehiculului respectiv, trebuia să îi asigure atât răcirea pe timpul verii, cât şi încălzirea pe timpul iernii. Aparatele (noi - n.r.) sunt foarte uşor de folosit şi nu ţin de anumite condiţii de temperatură sau de zona de poziţionare”, a declarat șeful IGPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel