Poliția angajează din sursa externă. PRECIZĂRI de ultimă oră
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
IGPR (Inspectoratul General al Poliţiei Române) a venit cu precizări noi în organizarea concursului pentru încadrarea de poliţişti din sursă externă.

"Cei care doresc să se înscrie pe cele 2303 posturi de agent de poliție scoase la concurs de Poliția Română, trebuie să știe că:

Există doar limită minima de vârstă – 18 ani;

Înălțimea minima a candidaților este 1,65 m pentru femei și 1,70 m pentru bărbați;

Nu este nevoie de cazier judiciar;

Nu este nevoie de copii legalizate ale actelor de studiu și cele de identitate, candidatul fiind obligat sa le prezinte pe cele originale;

Proba fizică nu mai este luată în calcul la media finală, fiind doar criteriu de departajare la nota testului scris;

Fișa medicală a cărei valabilitate nu a depășit 12 luni va putea fi valorificată prin efectuarea unui set de analize mai restrâns.

Vă reamintim că, perioada de înscriere pe posturile scoase la concurs de Poliția Română este 3 –7 octombrie a.c.", a transmis Poliția Română.

[citeste si]

Dintre cele 2.397 posturi, 2.303 sunt pentru încadrare directă de agenți în structurile de ordine publică, poliție rutieră, poliție transporturi și conductori câini.

Celelalte 94 sunt pentru reîncadrarea ofițerilor și agenților de poliție, care au avut calitatea de poliţişti și pot fi reîncadrați, în conformitate cu prevederile art. 9, alin.21 din Legea nr.360/2002 privind Statutul Poliţistului cu modificările şi completările ulterioare şi care au studii corespunzătoare cerinţelor postului, respectiv îndeplinesc condiţiile legale.

Detalii privind condițiile de înscriere, documentația necesară, probele de concurs, tematica și bibliografia pot fi consultate pe paginile web oficiale ale structurilor teritoriale de poliţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel