Polemică în SUA. Republican, poză cu familia sa având arme de foc în mână în faţa bradului: Dragă Moş Crăciun, să ne aduci nişte muniţie! / foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
foto ilustrativ: Pexels
foto ilustrativ: Pexels
Un ales republican a stârnit duminică o polemică în SUA din cauza unei fotografii pe care a postat-o pe o reţea de social media în care apare împreună cu familia sa, toţi numai zâmbete şi cu arme de foc în mână în faţa unui pom de Crăciun, la câteva zile după un incident armat, soldat cu victime, într-o şcoală americană, relatează AFP.

'Crăciun fericit! PS: Dragă Moş Crăciun, să ne aduci nişte muniţie!', a comentat Thomas Massie, reprezentant de Kentucky în Camera inferioară a Congresului SUA, la imaginea postată pe Twitter în care apare cu şase dintre membrii familiei sale.

Foto:

Un nou atac armat în liceu

SUA au fost îndoliate marţi de un nou incident armat într-un liceu din Michigan (nord), în cursul căruia un adolescent a ucis patru elevi, o tragedie recurentă într-o ţară în care violenţa declanşată cu armele de foc a fost calificată drept 'epidemie' de către preşedintele Joe Biden.

Părinţii atacatorului de 15 ani, inculpaţi pentru omucidere involuntară, îi oferiseră anticipat fiului lor un pistol semiautomat Sig Sauer drept cadou de Crăciun. În acest context, fotografia de familie a lui Thomas Massie a provocat furie, aleşi sau părinţi ale victimelor atacului din liceu acuzându-l pe republican de lipsă de empatie.

'Scandalos!', a reacționat o democrată

'Scandalos!', a reacţionat democrata John Yarmuth, în timp ce republicanul Adam Kinzinger, declarând că este în favoarea dreptului de a purta armă, a scris pe Twitter că nu este vorba de 'un sprijin pentru dreptul de a deţine şi de a purta armă', ci de 'fetişism'.

Activistul Fred Guttenberg, a cărui fiică a fost împuşcată în timpul atacului de la liceul din Parkland în 2018, unul dintre cele mai grave incidente armate în şcoli din SUA şi-a postat propriile 'fotografii de familie'. 'Una este ultima fotografie pe care am făcut-o cu Jaime, cealaltă arată locul unde este înmormântată', a scris el.

'O mare parte a problemei'

Manuel Oliver, tatăl unei alte victime din Parkland, a declarat pentru CNN că o astfel de imagine arată 'o mare parte a problemei' şi 'ar trebui să ne înveţe pe cine ar trebui să alegem şi pe cine nu'.

Atacul armat de la liceul din Michigan a făcut cele mai multe victime dintre cele 130 contabilizate anul acesta în şcolile din SUA, potrivit organizaţiei Everytown For Gun Safety.

VEZI ȘI Josep Borrell: 'UE va sprijini ferm Ucraina' în cazul unui atac militar din partea Rusiei

VEZI ȘI Joe Biden și Vladimir Putin, videoconferință despre situația tensionată din Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel