Polei, lapoviţă şi ninsoare pe mai multe drumuri din ţară. Avertizare pentru şoferi
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Poliţiştii rutieri vin cu informaţiile dimineţii pentru şoferi. 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile.

Se circulă în condiții de ceață, vizibilitatea fiind redusă în trafic sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Bihor, Dâmbovița, Gorj, Harghita și Prahova.

Este semnalată depunere de polei, carosabilul fiind alunecos pe mai multe artere rutiere din județul Timiș.

În zona de munte a județelor Bacău și Covasna sunt semnalate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, nefiind afectată circulația rutieră.

Pe autostrăzile A1 București-Pitești și A2 București-Constanța se circulă în condițiile unui carosabil parțial uscat, cu valori normale de trafic și vizibilitate bună.

Ceața afectează vizibilitatea în trafic sub 100-150 de metri pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A3 București-Ploiești.

În ceea ce privește fluența traficului, se circulă în condiții de aglomerație pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 București-Pitești, începând din zona localității Ciorogârla, județul Ilfov. Trafic intens este și pe DN  4, pe sensul de intrare în București, în loc. Popești-Leordeni, dar și pe Centura Capitalei, în localitățile Domnești, Bragadiru și Berceni.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare. De asemenea, recomandăm șoferilor ca înainte de a porni în călătorie, să se intereseze cu privire la starea părții carosabile, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă și să reducă viteza, folosind frâna de motor.

***

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul se va desfășura restricționat astăzi, 15 decembrie, în funcție de condițiile meteo, pe DN 7 Pitești-Râmnicu Vâlcea, pentru a permite efectuarea unor lucrări, după cum urmează: 

DN 7, km. 170+800 de metri – 198+900 de metri (intersecție cu DN 67), pe raza localității Budești, județul Vâlcea, au loc lucrări de amenajare a sensului giratoriu. Circulația rutieră se va desfășura pe 1/2 din cale, dirijată de piloți de circulație, în intervalul orar 08:00 – 20:00.DN 7, km. 159+700 de metri - 177, pe raza localităților Milcoiu și Râmnicu Vâlcea, se efectuează lucrări de aplicare a marcajelor rutiere axiale, între orele 08:00 - 18:00. Circulația rutieră se va desfășura îngreunat pe ambele sensuri de mers.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să reducă viteza în zona lucrărilor la partea carosabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel