Data publicării:
Pogace cu jumări. Rețeta românească transmisă din generație în generație
Pogacele cu jumări se numără printre rețetele vechi de bucate, pe gustul românilor. Nu este deloc greu de preparat. Iată cum trebuie să procedezi.
Ingrediente
- ouă 2 buc.
- lapte 0,500 l
- făină 1,000 kg
- jumări de porc 0,400 kg
- untură 0,200 kg
- drojdie de bere 0,050 kg
- zahăr 0,025 kg
- chimen 0,020 kg
- sare 0,020 kg
- piper 0,002 kg
Vezi și: Salata "arnăuților". Rețeta veche moștenită din comunism
Cum se prepară
Drojdia se dizolvă în puţin lapte, zahăr şi făină şi se lasă să crească. Se adaugă apoi restul de lapte şi făina şi se lasă la dospit o jumătate de oră. Jumările se dau prin maşina de tocat, iar apoi se amestecă bine cu untura, sare şi piper. Peste coca întinsă cu sucitorul pe o planşetă se aşterne un strat de jumări amestecate cu untură, după care se împătureşte şi se răsuceşte de 3-4 ori.
După aceea, se întinde din nou o foaie cu grosimea de cca. 1 cm din care se decupează, cu un pahar sau cu o ruletă, bucăți peste care se presară chimen şi se ung cu ou. Se aşază în tăvi şi se coc la foc potrivit.
Vezi și: Cartofi cu smântână și boia. Rețetă veche găsită într-un calendar culinar din 1985
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News