Poezia mărturie din temnița comunistă
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Poezia mărturie din temnița comunistă
Poezia mărturie din temnița comunistă
În data de 15 mai 2018, la Casa de cultură ,,Ion Sângerean,, , din orașul Ocna Mureș, în cadrul proiectului educațional  ,,Poezia mărturie din temnița comunistă,,  s-a materializat o parte a proiectului  care are drept principal obiectiv cinstirea poeților martiri   din temnița comunistă de la Aiud,   rememorarea  perioadei comuniste, care a dus la încarcerarea elitei culturale românești.  

Evocarea martirilor, detenția si supraviețuirea prin cultură și credință au fost temele care s-au regăsit în discursul introductiv al inițiatoare a proiectului, bibliotecar Bugan Luminița de la Liceul Tehnologic din Ocna Mureș, a domnului Ioan Hădărig, managerul Centrului Cultural ,, Liviu Rebreanu ,, Aiud precum și a doamnei prof. Stanciu Aurora de la Liceul Teoretic,, Petru Maior,, Ocna –Mureș.

(w670)

Istoria, modelul civic, literatura și muzica au întregit armonios o masă rotundă în care elevii de la scolile din zona (Liceul Teoretic,, Petru Maior,, Ocna –Mureș, Scoala Gimnaziala ,,Simion Lazăr,,- Lunca Mureșului, Scoala Gimnaziala ,,Avram Iancu,,– Unirea, ,, Scoala Gimnazială , Lucian Blaga,, - Ocna Mureș )au recitat versuri ale poetilor din închisorile comuniste: Radu Gyr, Andrei Ciurunga, Vasile Voiculescu, Petru Baciu , Vasile Gafencu , Demostene Andronescu . Au interpretat piese muzicale domnul profesor Marius Moga de la Centrului Cultural ,, Liviu Rebreanu,, Aiud , Vesa Georgiana, Matei Gabriela de la Liceul Teoretic,, Petru Maior,, Ocna –Mureș , moment pregătit de doamna Liliana Stoica director la Casa de cultură ,,Ion Sângerean,, Ocna Mureș în colaborare cu prof. Ilea Camelia.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel