Data actualizării:
Data publicării:

Podul de la Kerci a fost aruncat în aer de „drone navale”, susține ministrul ucrainean Mykhailo Fedorov

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Podul de la Kerci a fost aruncat în aer de „drone navale”, a declarat luni, pe Telegram, ministrul ucrainean al transformării digitale, Mykhailo Fedorov.

Ministrul ucrainean al transformării digitale, Mykhailo Fedorov, a scris pe Telegram că podul a fost lovit de „drone navale”.

„Astăzi, podul din Crimeea a fost aruncat în aer de drone navale. Este mai bine să acționăm, să nu dezvăluim fotografii ale propriilor noastre facilități de producție și să aprovizionăm Forțele de Apărare”, a declarat Fedorov, potrivit CNN. „Producția a crescut deja de peste 100 de ori în unele categorii față de anul trecut”, a mai spus Fedorov.

„Avem nevoie de și mai multe drone. Și vor fi mai multe”, a adăugat el.

Podul cheie leagă peninsula anexată Crimeea de partea continentală a Rusiei și servește drept linie de aprovizionare vitală pentru efortul de război al Moscovei în Ucraina.

O sursă din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a declarat pentru CNN că atacul a fost o operațiune comună a SBU și a forțelor navale ucrainene. Sursa a vorbit sub rezerva anonimatului, deoarece nu primise autorizația de a vorbi în mod oficial.

Vladimir Putin a declarat că ministerul său al Apărării pregătește propuneri de răspuns la atacul care a avariat podul rutier care leagă Crimeea de sudul Rusiei, pentru care a dat vina pe Ucraina, transmite Sky News.

La finalul unei întâlniri televizate cu oficiali naționali și regionali pentru a evalua consecințele exploziei, președintele rus a calificat-o drept un act crud și lipsit de sens – catalogând-o drept un atac „terorist” deoarece, a afirmat el, podul nu a mai fost folosit de luni de zile pentru a aproviziona forțele rusești care luptă în Ucraina.

„Va exista un răspuns din partea Rusiei la atacul terorist asupra podului din Crimeea”, a declarat el.

„Ministerul Apărării pregătește propuneri relevante. Ceea ce s-a întâmplat a fost un alt atac terorist al regimului de la Kiev, care nu a avut nicio logică din punct de vedere militar”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel