Podul câinilor sinucigași. Ce secret ascunde locul terifiant în care animalele vin să moară. Ipoteza fantomei "Doamna Albă din Overtoun"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Podul câinilor sinucigași. Ce secret ascunde locul terifiant în care animalele vin să moară. Ipoteza fantomei "Doamna Albă din Overtoun" / Foto: Pixabay, de michelekieslichfotografie
Podul câinilor sinucigași. Ce secret ascunde locul terifiant în care animalele vin să moară. Ipoteza fantomei "Doamna Albă din Overtoun" / Foto: Pixabay, de michelekieslichfotografie
Există un pod unde sute de câini vin să moară.

Localnicii și experții, deopotrivă, nu reușesc să explice de ce un pod din Dumbarton, un orășel din Scoția, îi face pe câini să se simtă îndemnați să sară peste părțile laterale și să moară, scrie Glasgow World. În ultimii șaptezeci de ani, cincizeci de câini au sărit și au murit de pe acest pod.

Podul Overtoun, denumit în mod colocvial "Podul Câinelui Sinucigaș", a fost construit în 1895. Încă din anii 1950, proprietarii de animale de companie au raportat că mul'i dintre câinii lor fie cădeau, fie sareau de pe pod, ducând adesea la răni grave sau chiar la moartea animalelor.

În 2004, Kenneth Meikle se plimba cu familia sa și cu Golden Retriever, când câinele a sărit brusc de pe pod. În anul următor, în 2005, cel puțin alți cinci câini au sărit pe parcursul a șase luni. Misterul este și mai adânc având în vedere că toți câinii care sar de pe pod sar în aceeași direcție, toți au botul lung și majoritatea dintre sar între ultimele două parapete, în zilele caniculare.

În 2014, Alice Trevorrow, care se plimba cu patrupedul ei pe nume Cassie, a relatat o experiență ciudată pe Overtoun Bridge.

În cartea "Unsolved Enigmas", lansată în 2019 de Sam Pilgir și Leo Moynihan, Alice Trevorrow le-a spus autorilor: "Parcasem și, deoarece este atât de ascultătoare, nu i-am pus lesa. Eu și fiul meu am mers spre Cassie, care se uita la ceva deasupra podului... cu siguranță a văzut ceva care a făcut-o să sară. Se întâmplă ceva sinistru. A fost atât de ciudat pentru ea".

Ipoteza fantomei "Doamna Albă din Overtoun"



Tot în carte, profesorul local, Paul Owens, susține că podul și casa Overtoun din apropiere sunt bântuite de spirite supranaturale.

Casa Overtoun în sine este plină de zvonuri legate de fantome deoarece credincioșii susțin că moșia este bântuită de "Doamna Albă din Overtoun", fantoma soției fostului proprietar, John White.

Au fost propuse mai multe teorii despre acest pod, ideile variind de la cele supranaturale la cel raționale, deși niciuna nu a fost confirmată ca fiind adevărată. El susține că câinii și alte animale sunt sensibile la o astfel de activitate supranaturală, așa că susține că spiritele întunecate sunt responsabile pentru ademenirea câinilor la moarte.

Aceasta este o credință comună răspândită atât printre localnici, cât și printre teoreticienii internetului, exemplificată prin acțiunile unui bărbat din octombrie 1994. Kevin Moy și-a aruncat fiul în vârstă de două săptămâni de pe pod, Eoghan, deoarece credea că fiul său este o întrupare a diavolului. El a ales acel loc deoarece credea că pământul din jurul casei și podului Overtoun are o asociere cu spiritele întunecate din vremurile păgâne.

După crimă, Moy a încercat să se sinucidă de mai multe ori, sărind de pe pod și rănindu-se, dar a fost reținut și internat la spitalul de psihiatrie Carstairs. Pe partea mai puțin supranaturală și demonică a lucrurilor, au fost sugerate mai multe teorii mai realiste. În 2014, psihologul canin David Sands a sugerat că frunzișul din jurul podului dă câinilor impresia că există un teren plat sub pod și sunt atrași de parfumul mirosului rezidual de la urina nurcilor de la fabrica din zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel