Data actualizării:
Data publicării:

Podolyak pune paie pe foc. Consilierul lui Zelenski cere României să renunțe la „tăcerea mieilor“ și să doboare dronele Rusiei care atacă Ucraina

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Facebook Михаил Подоляк
Facebook Михаил Подоляк
Mykhailo Podolyak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski, cere României să renunțe la „tăcerea mieilor“.

Mykhailo Podolyak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski, cere, pe X, fostă Twitter, României să distrugă dronele și rachetele Federației Ruse.

„Avem nevoie de acțiuni, nu de „tăcerea mieilor““, a scris Mykhailo Podolyak.

„Desigur, nimeni nu se așteaptă ca NATO să invoce articolul 5 și să intre în război cu Rusia din cauza unei tinichele căzute pe un câmp românesc. Nu este cazul. Rusia își permite să folosească spațiul aerian al României și al altor vecini pentru a lansa atacuri cu rachete asupra Ucrainei pentru un singur motiv. Pentru că există tăcere”, a scris Podolyak pe contul său de X.

„Poate că merită să articulezi mai ferm inadmisibilitatea de a încălca propriul spațiu aerian? De exemplu, prin declararea disponibilității de a doborî aceste rachete și drone pe o anumită rază pentru a-ți proteja granițele.

În cele din urmă, punctul cheie este că e necesar să ajutăm Ucraina cât mai curând posibil cu sisteme suplimentare de apărare aeriană, să le desfășurăm în zonele de frontieră. Acest lucru va crește semnificativ securitatea țărilor care se învecinează cu Ucraina și va limita capacitățile speculative și provocatoare ale Rusiei. Este nevoie de acțiuni simple, nu de `tăcerea mieilor`...”, a precizat Mykhailo Podolyak.

CITEȘTE AICI       -      Elon Musk a înfuriat, din nou, Ucraina. Miliardarul a blocat un atac masiv cu drone asupra flotei ruse din Marea Neagră, descris drept un „mini-Pearl Harbor”

Resturi de dronă aparținând Federației Ruse ar fi căzut, la începutul acestei săptămâni, pe teritoriul național al României, în zona localității Ceatalchior, satul Plauru, din județul Tulcea.

Ministerul Apărării Naționale a confimat abia miercuri, 6 septembrie 2023, incidentul de la granița cu Ucraina.

Jens Stoltenberg, secretargul general al Alianței Nord-Atlantice, a clarificat ieri incidentul de la Ceatalchioi și a precizat clar că Rusia nu a avut vreo intenție de a ataca deliberat teritoriul național al României, implicit teritoriul NATO.

„Nu avem nicio informație care să indice vreun atac intenționat din partea Rusiei”, a spus Stoltenberg.

CITEȘTE ȘI       -      Primele imagini cu locul din România în care ar fi căzut resturile de dronă / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel