Data publicării:

Podolyak: Armamentul va curge în Ucraina când ceilalți își vor da seama că UE și NATO trebuie să se extindă până în Lugansk

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Facebook Михаил Подоляк
Foto: Facebook Михаил Подоляк
Mykhailo Podolyak a transmis un nou mesaj privitor la înarmarea Ucrainei și victoria în războiul împotriva Rusiei.

Mykhailo Podolyak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski, a transmis noi mesaj privitoare la înarmarea Ucrainei și dorința administrației de la Kiev ca țara să intre în Uniunea Europeană și NATO cu toate granițele sale din 1991.

„Consolidarea sistemului de apărare aeriană ucraineană are în vedere nu numai creșterea numărului de sisteme avansate și rachete pentru acestea (ceea ce este important), dar, în primul rând, rezolvarea unei probleme matematice care se află în economia războiului. Rachetele rusești sunt doborâte de sistemele Patriot, SAMP/T, NASAMS și IRIS-T.

Cu toate acestea, folosirea lor pentru a doborî drone de luptă precum Shahed poate fi rentabilă în ceea ce privește valoarea obiectului critic lovit, dar nu și în ceea ce privește costul rachetei. Astfel, duce la epuizarea stocurilor aliate și la slăbirea pe termen lung. Soluția este evidentă: pe lângă mitralierele mobile de calibru mare, există o mulțime de sisteme antiaeriene mai simple și mai ieftine disponibile astăzi, care s-au dovedit a fi eficiente împotriva Shaheds. Acestea includ Gepard și Vampire. Extinderea soluției la capacitățile rusești va minimiza efectul „raidurilor” rusești și va asigura stabilitatea pe termen lung a cerului ucrainean și a țărilor noastre vecine NATO. Azi, elementul cheie este luarea la timp a deciziilor“, se arată într-o postare a lui Podolyak.

UE și NATO de la Lisabona până în Lugansk

„Zilele dominației Rusiei în Europa s-au încheiat. Prin urmare, Uniunea Europeană se va extinde de la Lisabona până la Lugansk (în interiorul granițelor din 1991 ale Ucrainei). La fel va fi partea europeană a NATO.

Cu cât ceilalți își dau seama mai devreme de acest lucru, cu atât mai repede va curge armamentul necesar în Ucraina. Și odată cu el, războiul va fi finalizat și regulile globale de securitate vor fi remodelate. Astăzi, în secolul 21, Germania ar trebui să fie în fruntea procesului. Acesta este timpul. Este timpul TAURUS“, a spus Podolyak, făcând referire la rachetele de croazieră TAURUS, pe care Germania le-ar putea trimite Ucrainei.

Anterior, Annalena Baerbock a transmis un mesaj, după întâlnirea pe care a avut-o la Kiev cu miniștri Afacerilor Externe din Uniunea Europeană, despre Europa de la Lisabona până în Lugansk.

„Aici, la Kiev, în Ucraina, inima Europei bate deosebit de puternic. Viitorul Ucrainei se află în Uniunea Europeană. În comunitatea noastră de libertate, care se va întinde de la Lisabona până la Lugansk“, a scris pe Twitter Annalena Baerbock.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel