Pod rutier din Dâmbovița, reconstruit după aproape 90 de ani. Va fi gata în 30 de zile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Un pod rutier din județul Dâmbovița va fi reconstruit după 88 de ani de la realizarea lui.

Podul va fi gata în 30 de zile

Una dintre cele mai importante căi rutiere ale județului, care pornește de la Moreni, limită de județ cu Prahova, și care se încheie la Niculești, limită cu județul Ilfov, se află acum în plin proces de edificare. Este nevoie pe acest traseu de refacerea terasamentului, se toarnă covor asfaltic, se construiesc șanțuri de scurgere, rigole, poduri și podețe, scrie incomod-media.ro.

Investiția, cu o valoare de 3 milioane de lei va fi gata în cel mult 30 de zile. Acest pod nu a mai beneficiat de o reconsolidare totală de zeci de ani. Din 1934, când a fost construit, nu au fost efectuate decât lucrări de reparații.

"Noul pod de la Cojasca face parte din Lotul IV de lucrări – DJ 711 Cojasca - Bujoreanca şi DJ 101B Lucianca - Niculești - limită Judeţ Ilfov, în lungime de 13,642 km. Acest sector de drum face parte din proiectul de dezvoltare a infrastructurii rutiere dâmbovițene prin modernizarea DJ720B, DJ711 și DJ101B, pe traseul limită județ Prahova – Moreni -Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov", a precizat Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița.

"Nu voi face rabat de la calitate"

Șeful administrației județene a mai constatat că lucrările pe Lotul III, DJ711 Băleni - Dobra - Finta - Bilciurești - Cojasca, și pe Lotul IV sunt în grafic și conforme, dar pe Lotul I, DJ 720 Răzvad - Gura Ocniței - Moreni - limită județ Prahova și DJ 720B Ulmi - Nisipuri - Gura Ocniței, și Lotul II, DJ711 Târgoviște - Ulmi - Comișani - Bucșani - Băleni, li s-a solicitat constructorilor refacerea mai multor porțiuni de covor asfaltic, pe cheltuiala lor, acestea nefiind conforme cerințelor tehnice pe care și le-au asumat la semnarea contractului.

"Nu voi face rabat de la calitate și voi solicita din partea constructorilor seriozitate maximă. Cine nu se ține de treabă suportă consecințele", a spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel