Pod prăbușit în India. UPDATE: Bilanțul provizoriu s-a ridicat la 68 de morți și 30 de răniți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: India Today
Foto: India Today
Un pod din India s-a prăbușit duminică, rezultând cel puțin 70 de victime.

Un pod suspendat deasupra unui râu în vestul Indiei s-a prăbuşit duminică în timp ce era traversat de sute de persoane, dintre care cel puţin 40 au murit şi 30 sunt grav rănite, conform unui prim bilanţ, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Imagini transmise de televiziuni de la faţa locului arată zeci de oameni agăţându-se de cablurile podului prăbuşit, în timp ce echipele de intervenţie încearcă să-i salveze. Circa 400 de persoane se aflau pe podul de peste râul Machchu, în oraşul Morbi, în momentul în care structura a început să cedeze.



Cu o lungime de 230 de metri, acest pod istoric a fost construit în secolul al XIX-lea, în perioada colonială britanică. Închis şase luni pentru lucrări de renovare, podul a fost redeschis publicului săptămâna trecută.

I-a folosit, acum îi dă afară. Qatar a expulzat sute de muncitori migranţi înainte de Campionatul Mondial

Autorităţile din Qatar au expulzat sute de muncitori migranţi din clădirile situate în centrul Doha, în pline pregătiri pentru Campionatul Mondial de Fotbal, au declarat sâmbătă rezidenţi şi muncitori, notează France Presse.

Angajaţi municipali şi agenţi au sosit miercuri seară pentru a curăţa şi închide o duzină de clădiri, la puţin peste trei săptămâni înainte de începerea Cupei Mondiale la 20 noiembrie, au explicat rezidenţii.

Zona vizată, situată în mare parte în cartierul Al-Mansura, a fost reamenajată în ultimii ani şi unii suporteri ai Cupei Mondiale vor rămâne acolo.

Potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului, clădirile erau "nelocuibile". El a adăugat că autorităţile au acţionat în temeiul unei legi din 2010 împotriva "locuinţelor informale".

Un preaviz a fost dat ocupanţilor şi "autorităţile se asigură în continuare că oamenii sunt mutaţi într-un loc sigur şi adecvat", potrivit aceleiaşi surse.

Yunes, un şofer din Bangladesh, întâlnit la faţa locului sâmbătă dimineaţa, la trei nopţi după ce a fost evacuat din locuinţa sa, a explicat, citat de AFP, că a dormit în spatele camionetei sale pe o stradă din cartier.

Patronul sud-asiatic al unui magazin deschis 24 de ore din 24 în Al Mansura, care a asistat la evacuarea din două clădiri, a spus că majoritatea lucrătorilor nu plăteau chirie.

Migranţii - majoritatea din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal, Filipine şi ţări africane precum Kenya şi Uganda - reprezintă peste 80% din cei 2,8 milioane de locuitori ai Qatarului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel