Data publicării:

„Poartă-te cu pacientul aşa cum ai dori să fii tratat tu dacă ai fi bolnav”. De Ziua Internaţională a Medicului, dr. Șerban Bubenek oferă sfaturi colegilor săi / video

Autor: Valentina Miu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie-Intensivă, membru al Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, Şerban Bubenek, a transmis duminică un mesaj în contextul Zilei Internaționale a Medicului și al lansării Campaniei de Informare și Conștientizare „Respect pentru medici, Respect pentru pacienţi”.

Prof. Univ. dr. Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie-Intensivă, membru al Colegiului Medicilor din Municipiul București, a prezentat mai multe sfaturi pentru personalul medical, grupate într-un decalog.

„Stimaţi colegi, profesiunea medicală este una liberală, dar în acelaşi timp vocaţională şi cu importante accente sociale guvernate de percepte clare, etice şi deontologice, care trebuie aplicate zi de zi.

De aceea, vă îndemn să utilizaţi şi dumneavoastră decalogul pe care noi l-am adoptat pentru întreg personalul încă din 2010, la nivelul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu:

1. Poartă-te cu pacientul aşa cum ai dori să fii tratat tu dacă ai fi bolnav.

2. Rudele pacienţilor trebuie tratate ca şi cum ar fi rudele tale.

3. Zâmbeşte şi dă încredere celui care suferă.

4. Explică pacientului, în termeni simpli, ceea ce vrei să faci.

5. Scrie totul în foaia de observaţie.

6. Cere ajutor.

7. Nu condiţiona în niciun fel serviciile medicale.

8. Nu cere.

9. Nu primi ce nu ţi se cuvine.

10. Aminteşte-ţi în fiecare zi cele de mai sus”, a spus preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie-Intensivă, Şerban Bubenek.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel