Data publicării:

Poale-n brâu, după rețeta originală. Nu mai sta pe gânduri și încearcă

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Aluatul delicios și fraged, umplut cu brânză de vaci, te va face să te îndrăgostești de un preparat minunat. 

Poale-n brâu după rețeta originală

Ingrediente pentru aluat

500 g făină

250 ml lapte

25 g drojdie proaspătă

2 ouă

60 g unt

100 g zahăr

sare

coajă de portocală/lămâie

Ingrediente pentru umplutură

350 g brânză de vaci

100 g zahăr

2 ouă

2 linguri de griș

coaja de la o portocală

70 g stafide

puțină sare

zahăr vanilat  

gălbenușul de la un ou 

puțin lapte

Preparare 

Pentru început, te vei ocupa de aluat. Cerne făina o dată sau de două ori și pune drojdia proaspătă în centrul acesteia, după ce ai făcut o adâncitură în ea. Adaugă laptele călduț și începe să frămânți aluatul ușor, apoi adaugă restul ingredientelor. Acest aluat trebuie frământat până capătă o consistență elastică, apoi trebuie pus deoparte și lăsat într-un loc călduros pentru 2 ore, timp în care se va dubla ca volum de la drojdie.

Cât timp dospește aluatul, te vei ocupa de umplutura pentru poale-n brâu. Amestecă bine brânza de vaci cu celelalte ingrediente, până se omogenizează, apoi pune-o la rece.

După ce trec cele două ore, dă cu făină o suprafață de lucru și răstoarnă aluatul pe aceasta, apoi întinde-l cu sucitorul până obții o foaie de circa 1 cm grosime sau puțin mai subțire (8 mm). Ia un cuțit și taie aluatul în pătrățele cu latura de 7-8 cm, apoi ia fiecare pătrat și pune în centrul lui umplutură cu brânză (cam o lingură).

Ia două colțuri și lipește-le la mijloc, apoi lipește-le și pe celelalte două, astfel încât să creezi un pachețel pătrat. Repetă pașii până termini aluatul.

Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius și tapetează o tavă cu hârtie de copt, apoi pune în ea toate poalele-n brâu și mai lasă-le într-un loc călduros încă 30 de minute. După aceea, bate gălbenușul cu puțin lapte și, folosind o pensulă, unge poalele-n brâu cu acest mix. Lasă-le la cuptor pentru 20 de minute, până devin rumene, notează divahair.ro.

Scoate-le din cuptor, lasă-le la răcit 20 de minute, apoi presară peste ele zahăr pudră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel