Poale-n brâu, după rețeta originală. Nu mai sta pe gânduri și încearcă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Aluatul delicios și fraged, umplut cu brânză de vaci, te va face să te îndrăgostești de un preparat minunat. 

Poale-n brâu după rețeta originală

Ingrediente pentru aluat

500 g făină

250 ml lapte

25 g drojdie proaspătă

2 ouă

60 g unt

100 g zahăr

sare

coajă de portocală/lămâie

Ingrediente pentru umplutură

350 g brânză de vaci

100 g zahăr

2 ouă

2 linguri de griș

coaja de la o portocală

70 g stafide

puțină sare

zahăr vanilat  

gălbenușul de la un ou 

puțin lapte

Preparare 

Pentru început, te vei ocupa de aluat. Cerne făina o dată sau de două ori și pune drojdia proaspătă în centrul acesteia, după ce ai făcut o adâncitură în ea. Adaugă laptele călduț și începe să frămânți aluatul ușor, apoi adaugă restul ingredientelor. Acest aluat trebuie frământat până capătă o consistență elastică, apoi trebuie pus deoparte și lăsat într-un loc călduros pentru 2 ore, timp în care se va dubla ca volum de la drojdie.

Cât timp dospește aluatul, te vei ocupa de umplutura pentru poale-n brâu. Amestecă bine brânza de vaci cu celelalte ingrediente, până se omogenizează, apoi pune-o la rece.

După ce trec cele două ore, dă cu făină o suprafață de lucru și răstoarnă aluatul pe aceasta, apoi întinde-l cu sucitorul până obții o foaie de circa 1 cm grosime sau puțin mai subțire (8 mm). Ia un cuțit și taie aluatul în pătrățele cu latura de 7-8 cm, apoi ia fiecare pătrat și pune în centrul lui umplutură cu brânză (cam o lingură).

Ia două colțuri și lipește-le la mijloc, apoi lipește-le și pe celelalte două, astfel încât să creezi un pachețel pătrat. Repetă pașii până termini aluatul.

Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius și tapetează o tavă cu hârtie de copt, apoi pune în ea toate poalele-n brâu și mai lasă-le într-un loc călduros încă 30 de minute. După aceea, bate gălbenușul cu puțin lapte și, folosind o pensulă, unge poalele-n brâu cu acest mix. Lasă-le la cuptor pentru 20 de minute, până devin rumene, notează divahair.ro.

Scoate-le din cuptor, lasă-le la răcit 20 de minute, apoi presară peste ele zahăr pudră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel