Poale-n brâu cu dovleac, cea mai bună reţetă. Doar bunica le făcea aşa
Vă prezentăm cea mai bună reţetă de poale-n brâu cu dovleac. Toate gospodinele trebuie să ştie să pregătească acest desert al toamnei.
Ingrediente
Un kilogram de făină
Jumătate de dovleac
2 căni de zahăr
100 de grame de nucă
Scorţişoară
Sare
Un cubuleţ de drojdie
Ulei
O cană cu lapte
Citeşte şi Brânzoaice ca la mama acasă. Aşa faci cele mai bune gogoşi
Mod de preparare
Se cerne făina pentru prepararea aluatului. Se adaugă drojdia, un praf de sare, o cană de lapte dulce şi se frământă. Lăsaţi să crească 30 de minute, după care se unge aluatul cu puţin ulei şi se frământă din nou.
Se rade dovleacul şi se amestecă cu cele două căni cu zahăr, cu nuca şi scorţişoară.
Se întinde aluatul şi se fac mai multe foi de plăcintă. Adăugăm umplutura pe fiecare foaie în parte, după care se strâng marginile ca la poale-n brâu. Se pun plăcinţelele într-o tavă tapetată cu puţin ulei şi se introduc în cuptorul încins la 180 de grade, timp de 40 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News