Urmărește emisiunea live
PNRR și România în UE. Negrescu (PSD): Circa 2.000 de militanți vă invită să vă spuneți părerea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto Facebook Victor Negrescu
Foto Facebook Victor Negrescu
Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a transmis un mesaj de Ziua Europei și a Independenței României.

Printr-o postare pe Facebook, europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat că „marcăm #ZiuaEuropei, ca în fiecare an, într-o manieră inedită.”

În continuare, el a explicat că „în peste 118 amplasamente din toată țara, circa 2000 de militanți ai PES activists România și ai Partidului Social Democrat vă invită să vă spuneți părerea despre viitorul României în Uniunea Europeană și modul în care vreți să arate Planul Național de Redresare și Reziliență.”

„Este un exemplu de consultare reală prin care dăm putere cetățenilor să definească noul proiect european pentru #România”, a adăugat europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

De asemenea, „fiind și #ZiuaIndependenței”, Victor Negrescu a precizat că „arătăm că România poate deveni mai puternică în Europa dacă învățăm să profităm, cu profesionalism, seriozitate și curaj, de oportunitățile oferite de Uniunea Europeană.”

„Le mulțumim tuturor colegilor care s-au implicat și au arătat că stânga românească poate seta un nou proiect european pentru România. La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!”, a încheiat Victor Negrescu.

VEZI ȘI: Cîțu, de Ziua Europei: Apartenența noastră la UE înseamnă acces la doze de vaccin

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Europei 

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Europei, că anul acesta sărbătoarea de 9 Mai a venit într-un context încă marcat de pandemia de COVID-19, care a pus la grea încercare Uniunea Europeană şi statele sale membre, însă „provocările prin care trecem împreună nu diminuează, ci, dimpotrivă, reconfirmă relevanţa proiectului european”.

VEZI toate precizările făcute de președinte: Klaus Iohannis, de Ziua Europei: Provocările prin care trecem împreună reconfirmă relevanţa proiectului european

„Sărbătorim astăzi, 9 mai, Ziua Europei, într-un context încă marcat de pandemia de COVID-19, care a pus la grea încercare Uniunea Europeană şi statele sale membre. Este o bună ocazie să reflectăm asupra lecţiilor învăţate din experienţa ultimului an, dar şi un moment potrivit în care, pe fondul eforturilor de redresare şi al speranţelor reînnoite, putem realiza o proiecţie asupra viitorului Uniunii.

Este, aşadar, un prilej de analiză, dar şi de reafirmare a principiilor şi a obiectivelor de bază ale Uniunii. Unitatea şi solidaritatea sunt elementele fundamentale ale Declaraţiei enunţate de către Robert Schuman în urmă cu mai bine de 70 de ani. Aceste două valori comune sunt la fel de relevante şi astăzi pentru construcţia europeană, pentru adaptarea, dezvoltarea şi progresul Uniunii Europene. Provocările prin care trecem împreună nu diminuează, ci, dimpotrivă, reconfirmă relevanţa proiectului european şi a unui răspuns unit şi solidar al statelor membre şi al instituţiilor europene”, afirmă şeful statului, în mesajul transmis duminică de către Administraţia Prezidenţială.

VEZI ȘI: Ziua Europei. Ioana Constantin (PMP): Pentru al doilea an, sărbătorim în mijlocul unei încercări sanitare cu efecte puternice economice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel