PNRR l-a înfuriat pe președintele CJ Brăila! Chiriac: De ce se dorește împărțirea României în două?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Francisk Chiriac
Facebook Francisk Chiriac
Guvernul României a prezentat ieri în Parlament situația la zi a negocierilor pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Pentru utilizarea instrumentului de finanțare MRR fiecare stat membru al UE trebuie să elaboreze propriul Plan de Relansare și Reziliență (PNRR) prin care își stabilește domeniile prioritare de investiții în scopul ieșirii din criză, relansării economice și creșterii capacității de reziliență. România se află în această etapă.

Planul de Relansare și Reziliență pe care România îl elaborează acum se constituie într-un Document Strategic ce stabilește prioritățile investiționale și reformele necesare pentru redresare și creștere sustenabilă, corelate tranziției verzi și digitale avute în vedere de Comisia Europeană.

Guvernul Cîțu nu a ținut cont de niciun proiect trimis de Consiliul Județean Brăila!

Președintele Consiliului Județean Brăila a răbufnit după ședința de astăzi. Chiriac spune că Brăila a trimis proiecte în valoare de 80 de milioane de euro și niciunul dintre acestea nu se regăsește în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Președintele a atras atenția asupra faptului că și brăilenii au dreptul să beneficieze de aceste fonduri, la fel ca arădenii sau clujenii.

”Ținând cont de evenimentele care s-au desfășurat în săptămâna trecută și ieri, în cadrul Parlamentului, unde frumosul și deșteptul Guvern PNL a prezentat parlamentarilor Planul Național de Redresare și Reziliență, stimați brăileni, dragilor, din cele 8 proiecte depuse doar de Consiliul Județean, în valoare de 80 de milioane de euro, niciunul nu se regăsește în acest plan. Președinții de Consilii Județene sunt nebăgați în seamă sau poate consideră că, Consiliile Județene nu trebuie să facă parte in această structură.

80 de milioane de euro pentru brăileni sunt sume importante, pentru dezvoltarea județului. Bun, am înțeles că domnul Cîțu are alte priorități, încearcă să dezbine țara în est și vest, dar nu mi se pare corect ca brăilenii să sufere și să ne împartă în două Românii.

Am înțeles că nu sunt proiectele brăilenilor, că suntem noi roșii, că suntem mai tâmpiți. Îmi aduc aminte că anul trecut toată lumea vorbea despre fonduri europene. Suntem pregătiți – 80 de milioane de euro! Nu-s bune fondurile europene pentru brăileni? Cu ce sunt ei mai prejos față de arădeni, față de timișoreni, față de clujeni?”, a declarat președintele Consiliului Județean, conform jurnalbr.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel