PNL vrea să modifice data alegerilor prezidențiale. Chirieac l-a taxat pe Stroe: Credeți că prostirea asta în față are vreun efect asupra publicului, zău?!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Antna 3 CNN
Foto: Antna 3 CNN
Analistul politic Bogdan Chirieac a avut un dialog cu Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, privitor la data alegerilor prezidențiale.

Vineri după-amiază, la Antena 3 CNN, la emisiunea moderată de Mădălina Mihalache și Gina Vacariu, au fost prezenți Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, și Rareș Hopincă, primarul ales al Sectorului 2, din partea PSD. La discuție a luat parte, prin telefon, și analistul politic Bogdan Chirieac, în legătură cu stabilirea datei alegerilor prezidențiale, pe subiectul există de câteva săptămâni disensiuni între cele două partide din coaliția de guvernare.

Premierul Marcel Ciolacu a convocat luni, 1 iulie 2024, liderii partidelor politice din România la consultări, pentru a lua o decizie privitoare la datele la care vor avea loc cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale.

„Singura soluție e la masa dialogului. Cele două partide ar trebui să se așeze și să decidă în cadrul coaliției“, a spus Ionuț Stroe.

„Ați votat anul trecut „Prin Noi Înșine!“, după care v-ați pus pe listă cu PSD, ați votat în ședința coaliției și în BPN al PNL să fie alegerile prezidențiale pe 15 și 29 septembrie“, a spus jurnalista Mădălina Mihalache.

„Dacă singurul partid care vrea așa este PSD, asta înseamnă că trebuie să urmăm voința unui singur partid?“, a întrebat Ionuț Stroe.

„Păi ați fost de acord cu această decizie! Atunci, de ce nu ați spus că u sunteți de acord? Ce s-a schimbat?“, a insistat jurnalista.

„Ne dorim o campanie în lunile de toamnă, mult mai așezată. Trebuie neapărat, dacă vrea PSD-ul, să le organizăm în septembrie? Doar AUR-ul și PSD-ul își doresc așa“, a replicat purtătorul de cuvânt al PNL.

Ulterior acestei discuții, analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit și a precizat că „Marcel Ciolacu, dacă nu reușește să ajungă la consens, este gata să-și depună mandatul, iar responsabilitatea este integral a președintelui Klaus Iohannis și a PNL-ului“.

„Domnul Iohannis poate să numească premier pe domnul Nicolae Ciucă sau pa altcineva de la PNL și să-și pună și comisarul. Exact așa stau lucrurile“, a spus Chirieac, despre varianta în care Marcel Ciolacu demisionează.

„Dacă nu se merge pe o variantă comună, atunci Marcel Ciolacu își depune mandatul“, a precizat Gina Vacariu.

„Marcel Ciolacu vrea să recalculeze pensiile de la 1 septembrie, PNL-ul a fost de acord. Poate că în iulie sau în august, PNL-ul nu va mai fi de acord“, a adăugat Bogdan Chirieac.

„Nu se va rupe coaliția. Eu cred că avem maturitatea necesară să separăm puțin lucrurile. Nu cred că își va permite cineva să arunce țara într-o criză sau în instabilitate politică și guvernamentală, doar pentru un diferend în legătură cu data alegerilor“, a intervenit Ionuț Stroe.

„Domnule Stroe, nu despre data alegerilor este vorba, ci despre ținerea cuvântului dat. E o chestiune profundă aici. V-ați dat cuvântul, ați ieșit public, ați semnat. Despre ce vorbim?!“, a spus Bogdan Chirieac.

„Varianta septembrie încă este în dezbatere!“, a spus Ionuț Stroe.

„Nu e în dezbatere! Ați ieșit public și ați anunțat-o. Ați comasat în mod absurd alegerile. Nu e normal ca 4 luni să avem 2 primari și 2 președinți de consilii? Credeți că prostirea asta în fața are vreun efect asupra publicului, zău? Nu era voie să se comaseze alegerile“, a zis Bogdan Chirieac.

„Trebuia să fi chemat românii de cinci ori la vot. Oboseala electorală s-ar fi manifestat...“, a spus Ionuț Stroe.

„Extraordinar! Vă obosea electoratul o dată la cinci ani“, a mai zis analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel