PNL votează pentru demisia lui Traian Băsescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Senatorul PNL Ioan Ghișe a declarat că PNL a decis că va susține prin vot declarația Parlamentului de a cere demisia lui Traian Băsescu. 

Partidul Național Liberal are o poziție clară și adoptată cu privire la cererea de demisie a președintelui Traian Băsescu.  

"Poziția PNL s-a decis ieri în ședința grupurilor reunite Senat și Cameră și a fost că se va vota declarația Parlamentului pentru a cere demisia lui Traian Băsescu", a declarat Ioan Ghișe. 

PNL se distanțează astfel de PDL, al cărui președinte, Vasile Blaga, a spus că nu Traian Băsescu, ci Victor Ponta ar trebui să-și dea demisia. Aceeași cerere a făcut și Ludovic Orban și anume să voteze și demisia lui Victor Ponta. Ioan Ghișe spune că: "nu ne interesează răspunsurile aiurite ale lui Orban". 

Senatorul PNL a declarat că tot miercuri el propune introducerea pe ordinea de zi "solicitarea pentru a se da o hotărâre a Parlamentului în constatarea că la referedumul 2012, Traian Băsescu a fost demis de către popor. Există o hotărâre 34 din 6 iulie 2012 a Parlamentului, care la punctul trei spune că în situația în care va constata CCR că nu sunt îndeplinite condițiile de valabilitate a referendumului, Parlamentul va decide procedura. Iar Parlamentul până astăzi nu a decis, iar eu propun să decidă procedura, să constate că sunt îndeplinite procedurile articolului 10 din legea 3/2000 a referendumului, care spune că procedura de demitere a președintelui se face cu majoritatea voturilor exprimate ale cetățenilor care participă la referendum". VEZI mai mult: Ioan Ghișe, LOVITURĂ pentru Traian Băsescu în plin scandal politic 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel