”PNL va DECONTA lăturile vărsate public”. Bogdan Teodorescu: Asta a văzut România
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Ludovic Orban
Sursă foto: Facebook Ludovic Orban
Profesorul Bogdan Teodorescu a vorbit despre problemele pe care PNL le-a adus atât țării, cât și democrației românești. 

”Dacă eu aș trage un punct, un moment nodal al anului 2021 în România este războiul inter-PNL și o să încerc să explic de ce. În decembrie 2020, s-a construit un guvern de dreapta în care în frunte se afla un prim-ministru, reprezentant al Partidului Național Liberal, domnul Cîțu. Exista un președinte de dreapta, un prim-ministru de dreapta și o coaliție în jurul acestei povești. Că guvernul a fost prost constituit, că negocierea a fost făcută prost de domnul Orban, deja este un lucru pe care noi cu toții îl știm.

Dar, această negociere proastă a fost dublată de un conflict cam de șase luni de zile, în mijlocul unui puternic val pandemic, al unei iminente crize energetice și a unei prezente crize economice, care a făcut un lucru foarte grav din punctul meu de vedere pentru democrația românească: a îndepărtat cetățeanul român de partidele conservatoare, pentru că le-a prezentat într-o formulă total desprinsă de ceea ce înseamnă realitatea normală a lumii. Nu sunt doar treburile lor, e importantă lupta politică, este important cine vine în fruntea unui partid politic, mai ales a unui partid de guvernământ. Felul în care s-a dus acea luptă, energia consumată, și mai ales, dați-mi voie să folosesc un termen care nu îmi place, lăturile vărsate public, unii împotriva celorlalți, vorbim de oamenii care în același moment trebuiau să ne decidă nouă destinul, deci noi vorbim că acele lături erau vărsate la adresa unui prim-ministru, la adresa unor miniștri, unor șefi de Parlament din zona lor, în care spuneau uitați-vă în ce hal arată cei despre care voi bănuiți că ar trebui să vă rezolve problemele. 

Cam asta a văzut România timp de șase, opt luni la televizor. Acel partid, Partidul Național Liberal decontează și va deconta această... evident, întâi se văd detaliile. Eu cred că în același timp și în acel moment a dat locul, a dat startul nașterii curentului suveranist reprezentat de AUR”, a spus Bogdan Teodorescu, invitat al jurnalistului Răzvan Dumitrescu și al analistului politic Bogdan Chirieac, în emisiunea ”Ce se întâmplă?” de la DCNews.ro și DCNewsTV.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel