PNL, USR şi PMP, convocare extraordinară a Camerei Deputaţilor
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Parlament
Parlament
Solicitarea de convocare a Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară, în perioada 20 - 24 august, a fost depusă marţi la Parlament, a anunţat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

'Am depus solicitarea a 112 deputaţi de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor în perioada 20 - 24 august cu trei puncte pe ordinea de zi: constituirea unei comisii de anchetă parlamentară cu privire la reprimarea protestului paşnic antiguvernamental desfăşurat în Bucureşti pe 10 august; constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea modului în care autorităţile române s-au implicat şi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea pestei porcine africane pe teritoriul României şi, de asemenea, depunerea unei moţiuni simple privind activitatea ministrului Afacerilor Interne în contextul protestului desfăşurat în Bucureşti în data de 10 august', a declarat Turcan, la Palatul Parlamentului.

Solicitare către Dragnea

Ea a precizat că solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare este semnată de deputaţi PNL, USR şi PMP, dar şi de parlamentarii neafiliaţi Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Victor Ponta şi Oana Bîzgan. 'Îi solicităm domnului Dragnea să convoace această sesiune şi cu ocazia aceasta putem să vedem dacă domnul Dragnea este dornic să afle care sunt vinovaţii şi cum a putut să fie reprimat un protest paşnic antiguvernamental printr-o instituţie a statului român. Noi considerăm că ceea ce s-a întâmplat în data de 10 august a fost o diversiune menită să justifice o acţiune de represiune împotriva unui protest paşnic şi nu mai putem tolera ca România să fie ţara în care o instituţie a statului român, la comanda unor infractori, ridică oameni de pe stradă, abuzează femei, copii, vârstnici, oameni paşnici şi nevinovaţi. (...) Întreaga răspundere politică este a doamnei ministru Carmen Dan şi, de asemenea, a preşedintelui Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea', a susţinut Turcan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel