PNL - USR PLUS, scandal în coaliţie. Florin Cîţu indică motivul: Au legat abuziv de desfiinţarea SIIJ. Nu poţi şantaja
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 08 sep, 21:17
WhatsApp
Guvernul României
Premierul Florin Cîţu a afirmat că cei de la USR-PLUS au fost cei care au pornit scandalul din coaliţie şi i-a acuzat de şantaj în Guvern. 

"Anghel Saligny este un program care dezvoltă România. Niciodată nu am discutat ceva şi am făcut altceva. Acesta este un program cu componente în programul de guvernare. Cine spune că nu sunt acolo, minte. A fost în dezbatere publică aproape o lună de zile, a fost în perioada de avizare, nimeni nu a spus nimic despre program, nimeni nu s-a opus. Au apărut discuţiile în momentul când se apropia data congresului la colegii noştri. Şi atunci, ca să arate că fac ceva reformă, au legat abuziv programul Anghel Saligny de desfiinţarea SIIJ. De aici a început toată discuţia. Asta a fost cu două săptămâni înainte de a aproba programul. 

Mi-au spus că nu vor fi niciodată de acord cu Anghel Saligny, până nu trece proiectul cu SIIJ. Le-am spus că este în Parlament, avem un ministru al Justiţiei de opt luni. Eu am desfiinţat SIIJ în Guvern, am trecut-o în Parlament. Nu poţi şantaja dezvoltarea românilor. Ei nu aveau nimic împotriva programului, ci voiau să obţină un avantaj de imagine prin a bloca acest program", a declarat Florin Cîţu la Digi24. 

Prefecţii şi secretarii de stat de la USR-PLUS, pe picior de plecare 

Premierul Florin Cîţu afirmă că se gândeşte la posibilitatea îndepărtării din funcţii a prefecţilor, subprefecţilor şi secretarilor de la stat de la USR-PLUS, după ce miniştrii au demisionat, iar partidul condus de Dan Barna şi Dacian Cioloş a depus o moţiune de cenzură. 

"Cum iau o decizie, o să o anunţ. Mi s-ar părea normal ca totuşi, dacă nu mai eşti la guvernare, să plece tot aparatul", a spus Florin Cîţu, întrebat dacă poate confirma informaţia pe surse conform căreia joi, 9 septembrie, ar urma să îi demită pe toţi cei din USR-PLUS în aparatul administrativ. 

G Ad:

Cu toate astea, el a spus şi de ce se teme dacă aceştia rămân pe funcţii. 

"O să vă spun teama mea cea mai mare. Şi e o teamă onestă. Dacă rămân, ar însemna să aduc la guvernare AUR şi PSD, pentru că asta e coaliţia azi, AUR, USR şi PSD. Teama este că cei numiţi de USR-PLUS pot reprezenta interesele AUR şi PSD. Niciodată nu o să am guvernare cu ei, aşa că mai bine îi înlătur. Dar momentan nu am luat nicio decizie", a declarat Florin Cîţu pentru Antena 3. 

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro