PNL ne dă calmante: ”Președintele știe ce face”. Ce URMEAZĂ? Cel mai negru scenariu
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
”Președintele știe ce face”... Liderii PNL, pentru a confirma că iau deciziile corecte și au strategiile pregătite, îl scot în față pe Klaus Iohannis, primul în sondaje la încredere.

Înainte ca pandemia COVID-19 să lovească și România, căutam acea strategie perfectă a PNL-ului și a președintelui Klaus Iohannis pentru alegeri anticipate. Vorbeam cu lideri PNL, cu judecători CCR. Nu am găsit-o. Realitatea a distrus sau a salvat PNL-ul, politic și economic. Acum, întreaga vină o duce în spate SARS-CoV-2, deși ne amintim că România urma să fie taxată pentru deficitul excesiv.

Indiferent ce lovitură primea PNL pe parcurs, aflam de la comunicatorii liberali că președințele Klaus Iohannis avea totul calculat, totul era în strategie, toate variantele erau pe masă, că totul merge conform planului.

Dar n-a mers.

Și n-ar fi mers, fiind depășite mult termenele limită anunțate tocmai din PNL. Acum, când PSD insistă la păstrarea creșterilor de alocații și pensii, iar aflăm că PNL, președintețe și Cîțu știu ce fac. Mesajele sunt pozitive, dar vin după o încercare de a amânare a măsurii. Pe de altă parte, aflăm că PNL se angajează la creșterea de pensii și alocații, dar cunoaștem semnalele din țară, venite de la Consiliul Fiscal, BNR, dar și din afară, de la Comisia Europeană.

Și din nou, ne întrebăm: Ce face președintele?

Să știm și noi care e strategia perfectă de câștig pentru toată lumea. Cum vor fi împăcate și capra și varza?

Sau va veni o situație și mai distrugătoare care ne va determina să uităm ce se încearcă/promite acum, cum ar fi o criză economică ce ne va lovi pe toți, la fel ca pandemia? Căci știm că ce se întâmplă acum la nivel macroeconomic vă răsuna în câteva luni, când impactul va fi simțit direct de cetățean. BNR ne-a tot repetat, de 58 de ori, cuvântul incertitudine... 

Și unde să mai punem că unii economiști vorbeau încă din 2018 despre o criză economică în 2020, fără a lua în calcul că totul s-a închis într-o zi în toată lumea? 

*articolul prezintă o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel