PNL, măsuri de relaxare vs. USR, restricții în București. Cine a pus în dezbatere scrisoarea lui Vlad Voiculescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Voiculescu și scrisoarea despre restricții în București
Voiculescu și scrisoarea despre restricții în București
Vineri dimineață, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a intervenit în ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, printr-o scrisoare în care solicita menținerea restricțiilor în București. El avertiza că ”măsurile de relaxare constituie un risc major ce ar putea duce la un noul val de infecții”. Câteva ore mai târziu, decizia era luată: prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu (PNL), anunța că măsurile se vor relaxa, astfel că restaurantele şi sălile de spectacol vor funcţiona la o capacitate de maximum 30%.

Întrebarea este cine a ”adus” scrisoarea în dezbatere publică? La București, în cadrul Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, se dezbătea relaxarea măsurilor, iar apoi, a apărut pe surse informația că Vlad Voiculescu cere, printr-o scrisoare, să se mențină restricțiile. Cine ar avea interes să pună în circulație scrisoarea? De asemenea, Vlad Voiculescu a declarat, miercuri seară, că nu crede că rata de infectare din București este sub 3 la mie, așa cum se arată în bilanțul transmis de autorități. 

Dar cine a adus în dezbatere publică scrisoarea? Sunt două variante:

Fie Vlad Voiculescu a dat informația, pe surse, către presă anunțând că a transmis o scrisoare către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, astfel încât, la un anumit moment, dacă situația se înrăutățește, iar cifrele infectărilor cresc, să poată spună: eu v-am avertizat că nu este în regulă să relaxați măsurile, ia uite ce dezastru fac liberalii...

Fie liberalii au dat în circulație, pe surse, scrisoarea pentru a putea spune: Ia uite, Vlad Voiculescu vrea închidera HoReCa, în timp ce noi vrem să se deschidă restaurantele și teatrele, iar oamenii care abia așteptau să meargă la restaurant să fie supărați pe ei. Așadar, una dintre aceste părți a pus scrisoarea în circulație. 

În plus, vineri după-amiază, Ligia Popescu (PNL) dădea vina, într-un fel, pe Vlad Voiculescu, lăsând să se înțeleagă că el ar fi anunțat în presă că a trimis scrisoarea către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Practic, liberala i-a reproșat, în direct, la Antena 3, partenerului de guvernare modul în care a acționat. Ligia Popescu a spus: ”comunicare instituțională ar trebui să se desfășoare pe canalele normale, interne”. În traducere liberă, nu prin presă.

„Comunicarea instituțională, din punctul meu de vedere, cred că ar trebui să se desfășoare pe canalele normale, interne, astfel încât să nu ajungem să inducem în rândul populației o stare de confunzie, care nu este justificată. Eu sunt absolut convinsă că datele nu sunt foarte diferite sau foarte departe de realitate. Cred că, din nou, s-a făcut bine că s-a luat această decizie, pentru că trebuie neapărat să păstrăm acest echilibru. Nu putem închide cu desăvârșire toate compartimentele activității economice acestei industrii care a suferit atât de mult. S-a luptat pentru o cale de mijloc. Desigur că aceste măsuri se pot schimba, în situația în care rata infectărilor va crește de o manieră în care menținerea sau reluarea activității, chiar și parțială, nu se va mai justifica”, a spus Ligia Popescu. CITIȚI AICI ÎNTREAGA DECLARAȚIE FĂCUTĂ DE LIGIA POPESCU DESPRE VLAD VOICULESCU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel