PNL intră la negocierile cu PSD cu un program de guvernare. Chirieac: Să se oprească nebunia pe care a comis-o Adrian Câciu
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Partidul Național Liberal va merge la negocierile cu PSD cu un program ce prevede, printre altele, ca datoria publică să nu depășească pe termen mediu 60% din PIB.

Partidul Național Liberal va merge la negocierile cu Partidul Social Democrat cu un program  prin care cer ca, de exemplu, datoria publică pe termen mediu nu trebuie să depășească 60% din PIB. De asemenea, PNL mai cere nu fie luate măsuri de relaxare fiscală în această perioadă, iar măsurile care au impact bugetar să fie foarte bine cumpănite.

De asemenea, liberalii mai cer reducerea stimulentelor fiscale acordate în prezent, să fie lărgită baza de impozitare și să fie întărită administrația fiscală.

Bogdan Chirieac, analist politic, a avut o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, unde a vorbit despre măsurile luate de Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, în ultimul an, care au afectat mediul de afaceri autohton.

„Este un program pe un an, un program tipic electoral, în care se promit fel de fel de lucruri, dar nu sunt trecute și modalitățile prin care aceste lucruri vor fi dus la îndeplinire. În plus, nu există un termen pentru a face acest lucru.

Ce spun liberalii e onorabil. Totuși, din partea Partidului Național Liberal eu mă aștept să oprească nebunia pe care a comis-o Adrian Câciu, din partea PSD, cu creșterea asimptotică a taxelor și impozitelor, făcută anul trecut la 1 august și anul ăsta la 1 ianuarie. Readucerea taxelor la nivelul la care au fost mi se pare o chestiune de bun simț. Nicio țară europeană nu a majorat taxele în criză. Suntem singurii care am făcut așa ceva. A lovit zona de IMM-uri și zona întreprinzătorilor români, că multinaționalele nu suferă de aceste majorări de taxe. Antreprenorii au suferit și suferă foarte mult. Mai e și zona de construcții. Majorarea TVA-ului de la 5% la 19% e o aberație economică“, a spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI      -       Numărul de consilieri ai demnitarilor, redus la jumătate. Chirieac: Ce fac oamenii ăştia? Suntem praf cu toate... Nu mai întreb de miniștri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel