Data publicării:

PNL face scut în jurul gafelor lui Boloș și anunță măsuri economice. PSD spune că niciuna dintre acestea nu va ajunge în Guvern

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Economie
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
O declarație recentă a purtătorului de cuvânt al liberalilor a luat prin surprindere partenerii din Coaliția de guvernare. PNL a anunțat că va susține orice decizie va lua Marcel Boloș pentru reducerea cheltuielilor bugetare, indiferent cât de “drastice sau abrupte” vor fi acestea.  

Într-o declarație recentă, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a făcut anunțul: 

„Nu avem nicio reținere să susținem orice fel de măsură, chiar și drastică și abruptă, pe care o vor lua cei din Ministerul de Finanțe (…) Cu siguranță la 1 septembrie vom avea și măsurile pe care, subliniez, le vom susține și noi”.

Declarația vine după un an extrem de controversat pentru Ministerul de Finanțe, Marcel Boloș fiind cotat ca unul dintre cei mai nepopulari miniștri ai finanțelor din România ultimilor 34 de ani. 

PNL anunță public o susținere categorică a lui Boloș. Măsurile pregătite de PNL se referă inclusiv la reduceri de venituri și disponibilizări masive în aparatul bugetar. Întrebat dacă va aplica disponibilizări și în primării, Stroe a spus că „Toate categoriile de cheltuieli care împovărează bugetul statului sunt evident susceptibile acestor măsuri”.

PSD iese la atac: “Reducerea salariilor și înghețarea pensiilor nu va fi posibilă atât timp cât PSD face parte din guvern!”

Vizibili iritat, fostul ministru social democrat al Muncii, Marius Budăi a dat o replică, pe Facebook:

“Fantoma austerității și logica lui “NU AM” și “VOM VEDEA” reapar tot mai des în discursul public al PNL! (…) NU vom susține nicio decizie care aduce austeritate și suferință cetățenilor români!”, se arată printre altele în postarea lui Marius Budăi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel