PNL: Curtea de Conturi confirmă că primarul Clotilde Armand a făcut plăți duble și achiziții ilegale de peste 12 milioane
Autor: D.C. | Publicat pe: 11 aug 2022, 13:47
WhatsApp
Clotilde Armand a postat pe pagina sa de Facebook fotografia cu Laura Codruța Kovesi, salutând numirea fostului șef DNA la conducerea Parchetului European
Clotilde Armand a postat pe pagina sa de Facebook fotografia cu Laura Codruța Kovesi, salutând numirea fostului șef DNA la conducerea Parchetului European
PNL anunță într-un comunicat că au sosit răspunsurile Curții de Conturi la sesizările consilierilor de la sectorul 1. Potrivit PNL, Curtea confirmă că primarul Clotilde Armand a făcut plăți duble și achiziții ilegale în valoare de peste 12 milioane de lei.

”Consilierii locali PNL Sector 1 au sesizat în repetate rânduri instituțiile abilitate în legătură cu derapajele  constante ale Primarului Sectorului 1, iar în această perioadă au început să sosească și răspunsurile, cel mai recent răspuns fiind din partea Curții de Conturi.

Atacurile furibunde și nefondate pe care Clotilde Armand le emană la adresa noastră în această perioadă, atât în media, cât și pe contul său de Facebook, sunt doar o tentativă de a-și masca ilegalitățile.

Răspunsul Curții de Conturi este clar: Clotilde Armand a încălcat legea în mod repetat!

Ce a constatat, pe scurt, Curtea de Conturi:

  1. Efectuarea unor plăți duble pentru serviciile de salubritate, ca urmare a încheierii unui contract cu un alt prestator de salubritate, încălcându-se astfel prevederile  art.24, alin.4 din Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubritate a localităților și art. 5 alin.1 din O.G. 119/1999 privind controlul intern și controlul financiar preventiv.
  2. Încheierea unor contracte cu privire la activitatea de sortare a deșeurilor colectate de operatorul de salubritate fără acordul Consiliului Local al Sectorului 1, cu încălcarea prevederilor art. 24, alin 4 din Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubritate a localităților.
  3. Încălcarea prevederilor art. 5, alin.1 din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern și controlul financiar preventiv în derularea contractului de gestiune a serviciului de salubritate, generând astfel cheltuieli suplimentare pentru bugetul Sectorului 1. 
  4. Încheierea cu cabinete de avocatură a unor contracte de consultanță/asistență și/sau de reprezentare în litigii rezultate din derularea unor raporturi contractuale ale Sectorului 1 cu operatul de salubritate, fără a respecta prevederile Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice.
  5. Achiziția serviciilor de pază pentru unități de învățământ, unități sanitare și piețe agroalimentare în valoare de 12.290.595 lei, fără  a fi demonstrată urgența și cu încălcarea principiilor nediscriminării și a tratamentului egal, împotriva prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice.

Consilierii locali ai PNL Sector 1 au respectat totdeauna legea și interesul cetățenilor. Decizia Curții de Conturi este o vindicare după un an și jumătate de calomnii la adresa noastră. Noi am avut dreptate. Armand nu”.

"Atasata si decizia. Armand abereaza din nou pe Facebook:

1. Curtea de Conturi nu este un moft. Legea e lege pentru toti. 

2. Se pare ca uita ca a fost mandatata de consiliu de mult timp sa recupereze orice prejudiciu. Plus ca ea se tot erijeaza in procuror. 

Tipic dictator...", transmite un consilier PNL. 

VEZI AICI DECIZIA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?