PNL Bistrița-Năsăud vrea renumărarea voturilor pentru primăria Bistrița, pierdută la numai 8 voturi diferență
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Organizația județeană PNL Bistrița-Năsăud contestă rezultatul alegerilor locale la nivelul primăriei municipiului Bistrița.

Președintele organizației PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a făcut contestație la Biroul Electoral Central, după ce în urma rezultatelor parțiale, a pierdut primăria municipiului Bistrița la numai 8 voturi diferență în fața social-democratului Gabriel Lazany (15.489 la 15.497 voturi). Într-o postare făcută pe Facebook, Ioan Turc a reacționat și a vorbit despre o viciere sau chiar o  fraudare a procesului electoral.

De asemenea, liberalul le-a mulțumit celor care l-au susținut la alegerile din 9 iunie.

”Le mulțumesc bistrițenilor pentru susținerea acordată prin vot în data de 9 iunie 2024! Încrederea dumneavoastră ne arată că tot ceea ce s-a făcut în oraș este pentru dezvoltare și continuitate.În acest moment, nu se cunoaște cu certitudine câștigătorul competiției electorale, dar am încredere că Bistrița va rămâne acasă!

Ceea ce s-a întâmplat cu rezultatul votului bistrițenilor în data de 9 iunie 2024 este încă pus sub semnul întrebării, planând suspiciuni legate de consemnarea corectă a rezultatului votului în mai multe secții, în care: nu se închid cheile de control pe procesele verbale, există mai multe variante de procese verbale cu date diferite, există inversări în constatarea și transmiterea rezultatelor, voturi valabile anulate, voturi lipsă constatate în procese verbale, procese verbale încheiate în afara secției de vot prin neglijența președinților de secții, procese verbale nesemnate de membrii din secții.

Mai mult, procesul verbal de constatare a rezultatului pentru funcția de primar al municipiului Bistrița nu se închide pe cheia de control. În aceste condiții, este sigur că procesul electoral a fost viciat sau chiar fraudat”, a scris Ioan Turc pe Facebook.

Primărie pierdută la o diferență infimă, de numai 0,02%

Liderul liberal a precizat că organizația PNL a făcut toate demersurile pentru a contesta rezultatul alegerilor locale pentru funcția de primar al municipiului Bistrița.

FOTO: captura rezultatevot.ro

”Partidul Național Liberal, prin deputat avocat Diana Morar, a exercitat toate căile legale și procedurale de atac, pentru a se constata rezultatul ral și corect al alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Bistrița. În acest moment, așteptăm decizia Biroului Electoral Central asupra contestației formulate.

Am întreprins toate aceste demersuri legale pentru ca voința dumneavoastră, exprimată prin vot, să fie respectată. La o diferență aparentă de 0,02% între principalii contracandidați, renumărarea voturilor este singura modalitate pentru aflarea adevărului și pentru ca Bistrița să aibă primarul pe care l-a votat”, a mai scris Ioan Turc.

Citește și: PSD Tulcea vrea renumărarea voturilor pentru primăria Tulcea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel