PNL acuză o nouă OUG. ”Mai studiază Constituția, dle Tudose!”
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Deputatul PNL Gabriel Andronache susține că Legea de abilitare a Guvernului are norme vagi, ceea ce-i va permite să abuzeze de delegarea legislativă și să reglementeze legi organice. 

Gabriel Andronache susține: ”Au trecut numai 12 zile de la data publicării în Monitorul Oficial a Legii de abilitare și Guvernul Tudose - PSD calcă pe bec și confirmă suspiciunile noastre. Ordonanța privind unele măsuri în domeniul administrației publice centrale conține o prevedere profund neconstituțională prin care guvernul își bate joc de prerogativa de unică autoritate legiuitoare a Parlamentului. Ordonanța dispune că prin derogare de la dispoziția privind suspendarea angajărilor în cadrul autorităților/instituțiilor guvernamentale, se mai pot angaja funcționari publici, prin memorandum aprobat de Guvern. Deci o normă primară, instituită prin ordonanță, poate fi modificată printr-un act administrativ, de tipul memorandumului guvernamental.”

[citeste si]

Deputatul PNL adaugă: ”În viziunea Guvernului Tudose un memorandum guvernamental are forță juridică egală sau mai mare decât ordonanța de guvern! Mai studiază Constituția, domnule Tudose! Gogoașa PSD-istă din campania electorală referitoare la creșterea veniturilor bugetarilor este acoperită cu măsuri de tipul austerității în administrație, instituite prin norme curat neconstituționale!”

Prin urmare, PNL-istul solicită abrogarea OUG pe motiv de neconstituționalitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel