PNL a votat să înceapă negocierile cu PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
PNL a votat, luni seară, să înceapă negocierile cu PSD.

Liderii PNL au discutat, în ședința Biroului Politic Național, despre negocierile cu PSD și USR pentru formarea unei majorități parlamentare. Potrivit Antena 3, PNL a decis să negocieze cu PSD.

În şedinţa BPN a PNL, care a avut loc la Vila Lac, în jur de 40 de filiale ar fi votat în favoarea guvernării alături de PSD.

Amintim că UDMR a decis să înceapă negocierile pentru formarea „unei mari coaliții între PNL-PSD-UDMR”. „Luni ne-am consultat cu președinții organizațiilor județene, iar în cadrul ședinței online al Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) am decis să continuăm guvernarea, iar UDMR să înceapă negocierile pentru formarea unei mari coaliții între PNL-PSD-UDMR, susținută de grupul parlamentar al minorităților naționale” - este anunțul făcut, potrivit Mediafax, luni seară, de Kelemen Hunor, președintele UDMR. În opinia acestuia, coaliția are sens doar dacă se pot face reforme pentru revizuirea Constituției: „introducerea republicii parlamentare poate fi un astfel de obiectiv important”.

Marcel Ciolacu anunță ce nume ar putea propune PSD în viitorul guvern

De asemenea, amintim că Marcel Ciolacu a anunțat, luni seară, ce nume ar putea propune PSD în viitorul guvern realizat într-o alianță cu PNL și UDMR.

„Noi am luat decizia de a avea negocieri cu PNL, UDMR și minorități, asta nu înseamnă că în mod automat PSD intră la guvernare. Sunt mândru de stabilitatea PSD, de modul cum au decurs discuțiile în interiorul partidului... Este pentru prima dată când nu am fost sunat de președintele unei organizații pentru o funcție”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, la Antena 3.

Președintele PSD a dezvăluit ce nume ar putea să propună partidul pentru viitorul guvern. „S-a discutat despre domnul Rafila, este cel mai îndreptățit să preia acum ministerul Sănătății, altfel valul 5 ne va pregăti nepregătiți. (...) Colegii cer ca prima linie a partidului... și eu solicit să mergem cu prima linie”, a spus Marcel Ciolacu.

Pe lista cu posibili miniștri sunt Vasile Dâncu, Mihai Tudose, Alexandru Rafila, Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel