PNL a cerut SIE informații despre Roșia Montană. Care este scopul
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Crin Antonescu1
Crin Antonescu1

PNL a cerut SIE o serie de informații cu privire la proiectul minier de la Roșia Montană. Scopul este de a elimina elementele care ar putea influența negativ sau pozitiv decizia finală cu privire la exploatarea minieră. 

Președintele Comisiei de control a SIE, liberalul Mihaiță Calimente, a declarat: "Am transmis o listă cu întrebările pe care le-am pus. Prima se referea la faptul că în presa internațională există comentarii clare că între anumite grupuri de interese străine există o bătălie care face să crească sau să scada prețul aurului la Toronto, a societății care activează aici în România, și atunci există un impact clar asupra unor declarații pe care le dau unii oameni politici și daca au informații, ce legături au aceste grupuri cu grupurile de aici care fac aceste mișcări. Daca au informații în legătura cu ONG-uri care sunt finanțate din afara țării pentru a face propagandă, într-un fel sau altul, împotriva sau chiar pentru acest proiect, pentru că de asemenea am văzut în presă foarte multe ONG-uri care sunt finanțate, 26 cel puțin, nu știu dacă este adevarat, de către fundația Soros pe diferite căi, sigur, nu direct, pentru aceste manifestări care au avut loc, ci pentru diferite alte proiecte, dar legătura ne spune ceva", scrie RTV, citând pesurse.ro.

În plus, vor să afle dacă există Guverne, în apropierea granițelor României, care au interesul să blocheze proiectele miniere, petrolifere și de gaze din țara noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel