PMP respinge ideea fuziunii cu PNL. Trimitere la previziunea lui Corneliu Coposu
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 18 ian 2022, 16:35
WhatsApp
Partidul Mişcarea Populară respinge informaţiile privind o eventuală fuziune cu PNL. 

"PMP nu se va topi în PNL. Cerem liberalilor să nu încerce să-şi acopere problemele interne băgând băţul prin gardul nostru. Partidul Mişcarea Populară consideră declaraţiile purtătorului de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, despre o posibilă fuziune ca fiind o perdea de fum menită să acopere deopotrivă problemele interne cu care se confruntă liberalii şi inabilitatea acestora de a gestiona corespunzător problemele ţării. Decât să moară de grija imaginarei fuziuni cu PMP, liberalii ar face mai bine să acţioneze concret pentru a scădea facturile la energie ale românilor.

Într-adevăr, PMP trece printr-o perioadă de discuţii interne aprinse în ceea ce priveşte revitalizarea activităţii partidului. Dar, la fel de evident, este că niciunul dintre curentele de idei existente în acest moment în interiorul formaţiunii politice nu conduc spre ideea fuziunii, a topirii PMP în PNL. Cu atât mai mult cu cât liberalii par mai preocupaţi de refacerea USL decât de o guvernare bazată pe principii şi valori de centru-dreapta. PMP nu vrea să fie parte la îndeplinirea previziunii lui Corneliu Coposu care spunea că 'Blestemul României ar fi ca după 20-25 de ani FSN să se afle și la stânga, și la dreapta eșichierului politic'.

Mişcarea Populară îi lasă pe liberali, aşa cum au făcut de mai multe ori de-a lungul istoriei lor, să stea în pat cu PSD în timp ce aplică strategia învăţată de la Patriciu că trebuie să fie un partid balama. Partidul Mişcarea Populară s-a născut tocmai din dorinţa legitimă de a rezista primului USL, care s-a reîntrupat şi vine să bântuie ca o fantomă politică România", se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Partidului Mişcarea Populară.

***

Reacţia PMP vine în contextul în care purtătorul de cuvânt al PNL a spus că discuțiile cu PMP sunt deschise, din punct de vedere al liberalilor.

„Într-adevăr, au o perioadă de discuții interne, în schimb pot să reafirm totala disponibilitate a noastră în a continua aceste discuții pentru a definitiva unificarea tuturor curentelor de dreapta din România”, a transmis Ionuţ Stroe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?