PMP: PNRR, un eşec lamentabil pentru firmele româneşti
PMP: PNRR, un eşec pentru IMM-uri.
Partidul Mişcarea Populară susţine că PNRR se dovedeşte a fi un eşec lamentabil pentru firmele româneşti. Specialiştii din economie atrag atenţia asupra concepţiei total greşite privind construcţia financiară a Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă, gândite de Guvernul Cîţu, pentru relansarea IMM-urilor.
După ce actuala coaliţie a dat-o în bară cu măsurile financiare pentru salvarea micilor companii româneşti, din cauza pandemiei (vezi ce se întâmplă cu măsurile 2 şi 3), nici PNRR nu acordă o şansă antreprenorilor români, care au dus greul economiei pe perioada crizei sanitare. Încă o dată firmele româneşti sunt lăsate de izbelişte, ele fiind obligate să supravieţuiască şi să se descurce singure.
PMP consideră că Guvernul Cîţu ratează încă un moment esenţial în ajutorul acordat întreprinderilor mici şi mijlocii. "Uniunea Europeană încearcă să ne deschidă ochii, ne oferă şanse, una după alta, iar puterea de la Bucureşti se arată, total incapabilă să dezvolte proiecte durabile pentru România. După cum spun profesioniştii din economie, Guvernul nu a înţeles esenţa programului de rezilienţă şi, în loc să investească în viitor, a ales să cârpească găurile financiare din economie, pe bani europeni", se arată în comunicatul de presă al PMP.
Şi Victor Negrescu (PSD) a criticat PNRR-ul românesc
Europarlamentarul Victor Negrescu atrage atenţia asupra faptului că 2 miliarde de euro din PNRR se vor duce pe consultanţă, pe salarii şi pe alte hârtii, "elemente pentru care nu va exista niciodată vreun rezultat concret".
"Circa 2 miliarde de euro din PNRR se duc pe consultanță, salarii și hârtii. Mai exact, aproape 10% din fondurile din Planul Național de Redresare și Reziliență sunt cheltuiți pe elemente pentru care nu va exista niciodată vreun rezultat concret, multe dintre ele putând fi realizate cu personalul existent sau pentru care există deja studii realizate anterior cu fonduri europene ori cu sprijinul organizațiilor internaționale.
Dacă actualii guvernanți tot inventează condiționări pentru PNRR, precum înghețarea pensiilor și a salariilor, creșterea taxelor și creșterea vârstei de pensionare, poate se gândesc să condiționeze fondurile de folosirea lor corectă și transparentă. Fiecare ministru să semneze pentru reformele și proiectele propuse iar dacă ele nu se realizează sau nu dau niciun rezultat să dea banii înapoi, în frunte cu cei care au coordonat tot procesul. Cred că ar fi un demers apreciat", transmite Victor Negrescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News