PMP: PNRR, o şansă pentru salvarea pădurilor
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Partidul Mişcarea Populară consideră PNRR-ul o şansă mare pentru salvarea pădurilor din România.

"PNRR, o mare șansă pentru salvarea pădurilor

PNRR cuprinde o componentă importantă pentru protecția mediului înconjurător, alocând fonduri substanțiale pentru regenerarea naturii. PMP a susținut permanent nevoia de salvare a biodiversității din România, prin măsuri concrete de combatere a poluării.

Prin Programul Național de Redresare și Reziliență, se vor aloca investiții pentru realizarea unei campanii de împădurire, inclusiv prin împăduri în zonele urbane. Astfel se vor ridica noi păduri pe suprafețe de zeci de mii de hectare, mai ales în zonele vulnerabile.

Această campanie se va derula de la începutul anului 2022 până pe 30 iunie 2026. De asemenea, se va finanța un program de dezvoltarea unor capacități moderne de producere a materialului forestier de reproducere. Implementarea proiectului va dura până în 30 septembrie 2024.

Toate aceste investiții sunt dependente de realizarea unor reforme structurale. Astfel, se are în vedere, reforma sistemului de management și a celui privind guvernanța în domeniul forestier, ceea ce va duce la crearea unei noi Strategii Forestiere Naționale.

PMP salută derularea acestui program de salvare a pădurii, mai ales că, în programul partidului, ”România respectată” există un capitol întreg referitor la combaterea poluării și promovarea unei economii ecologice. Fostul ministru al Apelor și Pădurilor, vicepreședintele PMP, Lucia Varga, a criticat, în ultima vreme politica dusă de actualul ministru al Mediului, tocmai în sensul încurajării derulării unor investiții majore în domeniul forestier", se arată în postarea de pe Facebook a PMP. 

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a devenit o psihoză naţională, iar teza cu vin banii nu este în regulă pentru că trebuie să reuşim cu resurse interne, nu doar cu resurse europene, a atenţionat, marţi, într-o dezbatere de specialitate, preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu.

"România are nevoie de un guvern solid. Nu cred că noi avem alcătuirea instituţională care să ne permită o instabilitate. Avem şi acest PNRR care a devenit, deja, o psihoză naţională. "Au venit bani !", "Vin banii, vin banii !"... Nici această teză, acest etos care se creează acum nu este în regulă. O ţară poate fi ajutată foarte mult de resursele europene, dar trebuie să aibă şi resorturi interne de a căuta lumina şi de a-şi gestiona treburile publice. Avem nevoie de mai multă prevenţie decât reacţie şi asta vedem şi în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei. Trebuie să creştem investiţiile în Sănătate şi în Educaţie. Avem un deficit foarte mare în ceea ce priveşte finanţarea sănătăţii publice şi avem venituri fiscale, venituri bugetare foarte scăzute cu care nu vom face faţă la provocările viitorului. Nu vom rezista, pentru că nu avem rezerve. E nevoie de resurse bugetare considerabil mai mari pentru a face faţă provocărilor", a declarat Dăianu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel