PMP, îngrijorat de rata șomajului. Propuneri de măsuri fiscal-bugetare care să susțină tinerii
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Filiala PMP Brașov se opune fuziunii cu PNL şi îl sprijină pe Cristian Diaconescu / foto: Facebook PMP
Filiala PMP Brașov se opune fuziunii cu PNL şi îl sprijină pe Cristian Diaconescu / foto: Facebook PMP
Partidul Mișcarea Populară propune o serie de măsuri care să reducă șomajul în rândul tinerilor.

Partidul Mişcarea Populară este îngrijorat de creşterea şomajului în rândul tinerilor. Reducerea şomajului în rândul tinerilor se poate realiza prin măsuri fiscal-bugetare. 

Potrivit datelor furnizate recent de Institutul Național de Statistică, rata şomajului a ajuns la aproximativ 20% în cazul tinerilor. Din păcate, în bugetul de stat pe 2022 nu au fost cuprinse măsuri atractive pentru reducerea şomajului. 

Partidul Mişcarea Populară propune o serie de măsuri fiscal-bugetare pentru firmele care angajează tineri, cum ar fi: reducerea impozitării salariului de la 42% la 25%, finanţarea cu 50% a salariului de la bugetul statului, scutirea de la plata contribuţiei la asigurările sociale de sănătate, acordarea de credite cu garanţia statului pentru obţinerea unei locuinţe sau finanţare parţială de la bugetul statului şi acordarea de facilităţi fiscal bugetare angajatorilor care creează locuri de muncă pentru tineri. Aceste facilităţi ar trebui să fie acordate pe o perioadă de 3 ani. Sunt măsuri care vor avea ca efect stabilitatea pieţei forţei de muncă şi reducerea cheltuielilor cu şomajul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel