PMP face portretul robot al prezidențiabilului anti-PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Cristi Preda
Cristi Preda
Partidul Mișcarea Populară a făcut un portret robot al prezidențiabilului anti-PSD, care să-l înlocuiască pe Crin Antonescu, chiar dacă relațiile cu celelalte partide de centru dreapta nu sunt prietenoase. 

Europarlamentarul PMP Cristian Preda a scris, pe blogul său, că  "nu există cineva care să poată lua imediat locul celui retras și nici o formulă de decizie lizibilă (= credibilă) pentru public". El adaugă, despre PMP: "să spunem că relațiile cu celelalte partide de centru-dreapta sunt departe de a fi prietenoase". 

Cristian Preda subliniază că "mai mulți colegi de-ai mei au reafirmat disponibilitatea Mișcării Populare de a conlucra într-un front anti-PSD". Europarlamentarul PMP a scris portretul prezidențiabilului de centru-dreapta: 

"Formula acestui front și profilul candidatului prezidențial susținut de centru-dreapta au nevoie de un contur clar:
- spirit pro-occidental,
- prieten al statului de drept,
- ambiție modernizatoare,
- luptător anti-corupție.". 

VEZI și: Elena Udrea a precizat poziția PMP față de Alianță

Despre decizia lui Crin Antonescu, Cristi Preda a scris că "Retragerea lui Antonescu era previzibilă, din clipa în care a anunțat că e musai ca PNL să facă 20 de procente la europene. Era clar pentru oricine că obiectivul nu poate fi atins și că șeful PNL se pregătește să abandoneze. Antonescu e al doilea lider PNL care se retrage din cursa pentru Cotroceni, după ce Stolojan a făcut același lucru acum un deceniu. În 2004, alianța PNL cu PD era solidă, iar Traian Băsescu era pregătit să intre în cursă, după ce tocmai câștigase a doua oară primăria Bucureștilor. Acum, PNL și PDL au anunțat că vor să lucreze împreună, dar cele două partide sunt departe de a avea o relație la fel de articulată ca în urmă cu un deceniu." 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel