PMP, după căderea Guvernului Cîțu: Președintele Iohannis să soluționeze această răfuială cinică a partidelor parlamentare
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 05 oct 2021, 15:29
WhatsApp
Sursă foto: Administrația Prezidențială
Sursă foto: Administrația Prezidențială
După căderea Guvernului Florin Cîțu, Partidul Mișcarea Populară a transmis un mesaj.

Într-o postare pe Facebook, Partidul Mișcarea Populară a transmis un mesaj prin care îi cere președintelui Klaus Iohannis să soluționeze această criză în care se află România:

„PMP  adresează un apel Președintelui României, ca ultimă autoritate în statul român, de a media și soluționa în perioada imediat următoare această răfuială cinică între partidele parlamentare, de la care nu mai avem nici o așteptare. Constatăm că avem trei crize care se suprapun: criza guvernamentală, criza sanitară și criza economică. Românii au nevoie de un guvern și politicieni responsabili.

Atragem atenția Președintelui României că niciunul dintre partidele parlamentare nu își dorește practic guvernarea țării, iar aceste lupte politice apar în fața cetățenilor ca o fugă de responsabilitate.

Atragem atenția PNL în legătură cu faptul că această coaliție cu USR PLUS nu este funcțională nici la nivelul majorităților locale, de la București până la municipiile reședință de județ, nici guvernării naționale“, precizează PMP.

E nevoie de un Guvern care să depășească criza

„Administrația publică locală și națională este blocată și întreaga societate românească suferă.

Practic, toate domeniile confruntate cu situații de criză – sănătatea, educația, mediul de afaceri, nivelul de trai – sunt afectate.

Este nevoie urgentă de un guvern care să aibă capacitatea, dar și voința politică, pentru a depași criza politică și sanitară și de a gestiona proiectele incluse în PNRR.

Urgent, următorul guvern trebuie să rezolve: creșterea prețurilor facturilor de energie și gaze în prag de iarnă, să asigure servicii medicale atât pentru bolnavii cronici cât și pentru cei care sunt afectați de pandemie, să adopte pachete de măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri românesc, să garanteze accesul la educație tuturor copiilor, indiferent că sunt din mediul rural sau urban, pentru a nu adânci și mai mult abandonul școlar.

E timpul ca jocurile politice să înceteze, partidele parlamentare au datoria să lase deoparte fuga de responsabilitate și orgoliile politice și să găsească împreună cu Președintele formula necesară pentru depășirea crizei“, a transmis Partidul Mișcarea Populară.

Cioloș spune că e dispus să revină la guvernare: Suntem pregătiți

Dacian Cioloș a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, după căderea Guvernului Cîțu:

„Drum bun, domnule Cîțu! O țară întreagă a stat blocată în demisia dumneavoastră și iată că, astăzi, demiterea a avut loc. E important ca din acest moment criza politică provocată de premierul Cîțu să se încheie cât mai repede. Pe cetățeni îi interesează ca cineva să se gândească la ei și nu la putere, de dragul puterii. Oamenii se luptă azi cu scumpiri, pandemie, un sistem sanitar ajuns la limită, nesiguranța cu privire la rămânerea școlilor deschise. Toată lumea știe că avem o problemă sistemică, că încrederea în stat a ajuns la cote minime, iar situația este absolut dramatică. Regretabil, această criză a fost provocată și escaladată de domnul Cîțu, care, pentru a câștiga puterea în partid, a sacrificat o coaliție funcțională.

Nu mă miră minciunile cinice ale fostului premier la adresa USR PLUS. Un premier care avea toată puterea și susținerea de care avea nevoie pentru reforme a preferat un război politic, pentru că nu a reușit să înțeleagă și să respecte programul de guvernare și partenerul de care avea nevoie. Deși a scăzut dramatic la nivelul încredere și susținere publică, fostul premier a dovedit încă o dată că nu a înțeles că vorbind în modul în care a făcut-o – și o face în continuare – își prăbușește complet și partidul pe care îl conduce (...)“, a scris Dacian Cioloș pe Facebook (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?