PMB vrea să desfiinţeze Centrul Cultural Lumina. "Politica intră brutal cu mâinile sale murdare în domeniul cultural. Ajunge!"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Actorul George Costin anunţă pe pagina sa de socializare că Primăria Generală a pus în dezbatere publică desfiinţarea Centrului Cultural Lumina. 

"Dragi prieteni, public și artiști deopotrivă,

A fost lansat un proiect de dezbatere publică privind desființarea Centrului Cultural LUMINA. După trei ani de persecuții și sabotaj constant, Primăria Municipiului București propune în cele din urmă desființarea acestei instituții, a cărei activitate o consideră nesemnificativă.

Noi nu putem să fim de acord cu așa ceva. Este jignitor față de artiștii care au colaborat cu LUMINA și față de public. Pentru claritate: Centrul Cultural LUMINA nu este un talcioc cultural și nu se suprapune pe activitatea altor instituții, așa cum în mod caraghios se încearcă justificarea desființării. LUMINA are un profil și o identitate construite în timp.

Știm ce am făcut, știm ce putem face și cunoaștem valoarea artiștilor care au colaborat cu LUMINA. Și mai știm că d-voastră, publicul, ne cunoașteți activitatea. Motiv pentru care vă invităm să vă exprimați, trimițând opiniile d-voastră în cadrul acestei dezbateri (accesând link-ul). Atunci când artiștii sunt persecutați și cenzurați, vocea d-voastră contează!

Nu în ultimul rând, dorim să atragem atenția asupra felului în care, din ce în ce mai des în ultima vreme, politica intră brutal cu mâinile sale murdare în domeniul cultural. Ajunge!", a scris George Costin pe Facebook. 

De ce vrea Primăria să desfiinţeze Centrul Cultural 

"Având un sediu împărţit cu Primăria Municipiului Bucureşti şi un altul secundar în str. Viişoarei nr.2, cu destinaţia de birouri, iar altul dedicat susţinerii de evenimente artistice într-un pavilion (C3) închiriat de la ROMEXPO, noul centru cultural, devenit operaţional la finele anului 2018, s-a remarcat prin susţinerea unui infim număr de producţii artistice (piese de teatru, ateliere) ori editoriale (revista AMFITEATRU), însă prin cheltuirea unor sume importante din banul public destinate achiziţionării de echipamente de scenotehnică, deşi toate reprezentaţiile cu public au avut Ioc în alte spaţii decât sediul instituţiei, alături de numeroase echipamente de birou", se arată în raportul de specialitate la proiectul de hotărâre privind încetarea activităţii Centrului Cultural Lumina. .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel