PMB: Indicatori actualizaţi pentru două investiţii în infrastructura de sănătate - spitalele Victor Babeş şi Foişor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Consilierii generali ai Capitalei au aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici actualizaţi pentru două obiective de investiţii din sectorul medical - construirea ambulatoriului pentru Spitalul de boli infecţioase şi tropicale 'Victor Babeş' şi extinderea Spitalului clinic de ortopedie, traumatologie şi TBC osteoarticular 'Foişor'. 

Potrivit unui comunicat de presă al PMB, proiectul a fost aprobat cu 38 de voturi 'pentru' şi 10 abţineri. 'Toate ştirile cu privire la tăierile la capitolul sănătate, care au apărut de când s-a publicat proiectul de rectificare bugetară, se infirmă.

Iată că, în ciuda restricţiilor de ordin bugetar, acest domeniu a rămas prioritar şi continuăm ambiţiosul nostru program de modernizare a spitalelor bucureştene. În paralel cu eforturile prin care încercăm să rezolvăm situaţia financiară a Capitalei, ne ocupăm de proiectele deja începute, pentru ca oamenii să beneficieze cât mai curând de noile facilităţi oferite de astfel de investiţii. Nu este şi cazul consilierilor USR, care s-au abţinut de la vot astăzi la proiectul care vizează Spitalul Foişor şi, practic, au boicotat o investiţie atât de importantă pentru bucureşteni', susţine primarul general, Gabriela Firea, citată în comunicat.

Investiţia la 'Victor Babeş' se ridică la aproximativ 15 milioane de lei (cu TVA inclus), iar la Foişor - la aproape 329 de milioane de lei (cu TVA inclus), sume asigurate din bugetul propriu al Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. 'Actualizările de cost au fost necesare ca urmare a modificărilor legislative în domeniul salarizării, precum şi pentru a integra noi spaţii şi dotări în proiectele realizate cu ani în urmă, având în vedere că între timp tehnicile medicale incluse iniţial în proiect şi producţia de echipamente au evoluat, iar interesul Municipalităţii este ca serviciile publice medicale să fie în pas cu cele mai noi proceduri în domeniu, care aduc şi un plus de eficienţă în exploatare', se arată în comunicat.

Astfel, Spitalul Foişor va beneficia, în plus faţă de proiectul iniţial, de aparate de radiologie şi RMN Tesla 3, de aparat de anestezie compatibil cu RMN, computere şi monitoare specifice activităţilor medicale, de o imprimantă 3D necesară rezolvării cazuistice chirurgicale deosebite, prin crearea de modele preoperatorii necesare găsirii soluţiilor optime pentru fiecare pacient în parte şi abordării unor tehnici noi, dar şi de extinderea unor spaţii sau dotarea cu mobilier specific a Centrului de cercetare, a sălii de training medical. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel