PLR se întărește din nou. Vezi câți parlamentari a strâns partidul lui Călin Popescu Tăriceanu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Nicolae Nasta. Foto: Jurnaluldeilfov.ro
Nicolae Nasta. Foto: Jurnaluldeilfov.ro
Valul de demisii din rândul PNL continuă. Partidul Liberal Reformator s-a mai întărit cu încă doi parlamentari liberali, numărul celor care s-au strâns în jurul lui Călin Popescu Tăriceanu ajungând la 34. 

La doar o zi după ce senatorul de Timiş, Petru Ehegartner, şi deputatul de Cluj, Steluţa Cătăniciu, şi-au anunţat demisia din PNL şi intrarea în Partidul Liberal Reformator (PLR), fondat de Călin Popescu Tăriceanu, alţi doi parlamentari liberali, senatorul de Ilfov, Nicolae Nasta şi deputatul de Dâmboviţa Ion Pârgaru, au anunţat  că vor face acelaşi lucru.

Nicolae Nasta a declarat, pentru Mediafax, că demisionează din PNL, iar în cursul acestei săptămâni se va înscrie în Partidul Liberal Reformator, pentru că este nemulţumit de deciziile luate de conducerea partidului.

Citește și: PLR, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, s-a întărit cu încă doi liberali

"Principalul motiv pentru care demisionez este faptul că ceva am promis electoratului în 2012, atunci când am candidat din partea PNL sub sigla USL, iar din păcate astăzi se întâmplă altceva. Unii dintre colegii noştri şi chiar o parte din media tratează această plecare ca pe un act de trădare. Îmi pare că se gândeşte aşa, pentru că s-ar putea numi un act de trădare faţă de colegii liberali care au hotărât în culise, cu ghilimelele de rigoare, soarta partidului, dar nu este trădare faţă de cei 50.000 de cetăţeni ai Ilfovului care în 2012 au votat un alt proiect. Ştiţi foarte bine că atunci a fost un vot masiv împotriva PDL, iar eu astăzi nu le pot spune că proiectul meu politic se bazează pe această frăţie cu PDL", a declarat Nicolae Nasta, adăugând că al doilea motiv al plecării sale a fost plecarea din grupul ALDE şi aderarea la PPE.

În ceea ce îl priveşte pe Ion Pârgaru, acesta susţine că a luat decizia respectivă pentru că în PLR sunt mai mulţi colegi de-ai săi, iar doctrina noii formaţiuni este "şi ceea ce gândesc eu pentru dezvoltarea în continuare a ţării noastre".

Citește și: Trucul lui Călin Popescu Tăriceanu pentru Partidul Reformator Liberal

Numărul de liberali care s-au strâns în jurul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este deja impresionant. Preşedintele interimar al PLR, deputatul Graţiela Gavrilescu, a declarat, duminică, că numărul senatorilor şi deputaţilor care s-au înscris în noul partid este mai mare de 30.
Tăriceanu, care a fost numit preşedinte al Senatului de premierul Victor Ponta, a preluat recent un partid cu sediul într-un apartament din Braşov, Partidul Naţional al Mediului, care la începutul lui august îşi va schimba numele în PLR.

Citește și: Victor Ponta: USL se poate reface cu aripa Tăriceanu din PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel