Plouă aproape în toată țara. Vremea se răcește, apoi se va încălzi din nou. Florinela Georgescu, ANM: O vreme destul de schimbătoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, a venit cu ultimele informații despre vreme.

Plouă aproape în toată țara, iar temperaturi sunt mult mai scăzute față de zilele precedente. Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, a spus cum va fi vremea în zilele următoare, explicând că începând de joi temperaturile vor coborî și mai mult, iar în Moldova va fi cel mai rece.

"Ne regăsim sub influența unei depresiuni foarte bogate în umezeală, a cărei sisteme frontale ne afectează atât astăzi, cât și în zilele următoare, astfel încât vom avea nebulozitate și precipitații în mare parte din țară. 

"În Moldova pare a fi cel mai rece astăzi"

Cumva mai ferită va fi partea de vest și de sud-vest a teritoriului, însă, în rest, temporar se vor semnala precipitații sub formă de ploaie în zonele joase de relief, lapoviță și ninsoare în zonele montane înalte, la altitudini de peste 1.500 de metri.

În condițiile în care și temperaturile, acolo unde avem nebulozitate și precipitații sunt mai scăzute, vorbim de temperaturi de la 4-5 la cel mult 8-9 grade în zona Moldovei, unde pare a fi cel mai rece astăzi.

Şi mâine, chiar, temperaturile vor fi mai scăzute de atât tot în zona Moldovei, în timp ce în celelalte regiuni temperaturile vor mai înregistra valori de 16-17-18 grade. Probabil cel mai cald astăzi va fi în partea de vest a țării, iar mâine, în regiunile sudice.

Florinela Georgescu: Joi vom avea o pătrundere de aer mai rece

Joi vom avea o pătrundere de aer mai rece, vor mai scădea temperaturile ușor, cam în toată țara. În Moldova va fi cel mai rece, 3-4 grade, cel mai mult 12-13 grade în partea de vest a teritoriului.

La momentul acesta există soluții ale modelelor care ne sugerează că în weekend se va încălzi din nou. Temperaturile vor urca peste 10, până la 18-19 grade, în partea de sud a teritoriului.

Sistemele noroase vor mai rămâne, vor mai apărea în zona țării noastre cam în toate regiunile și în weekend, și vor determina precipitații, însă pe arii mai restrânse.

Vremea în Capitală

În Capitală, la fel, o vreme destul de schimbătoare, cu nebulozitate. Precipitații sunt prognozate astăzi, temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, iar mâine, mai cald de atât, cam 12 grade, chiar 14-15 grade.

Joi se mai răcește și în Capitală, vor fi 8-9 grade la amiază, urmând ca în weekend să se încălzească din nou și în zona Capitalei.

Astăzi ar fi important de sub subliniat faptul că vântul prezintă intensificări în jumătatea de est a teritoriului, de data aceasta cele mai mari valori rafale de 45-55-60 km/h astfel încât senzația de rece va fi amplificată", a declarat Alina Şerban la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel