Data publicării:

Ploșnițele bagă oameni după gratii în Franța. Dosar pentru ucidere din culpă, după descoperirea unui insecticid în casa unui bătrân mort

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Parchetul din Lyon a inițiat o anchetă amplă după descoperirea la domiciliul unei persoane decedate a unui insecticid interzis, ceea ce a generat îngrijorare cu privire la siguranța publică. 

Incidentul, înregistrat pe 29 octombrie, a ridicat suspiciuni legate de un produs denumit Sniper 1000 EC, utilizat pentru combaterea ploșnițelor, interzis în Uniunea Europeană din motive de sănătate și securitate.

Investigația procurorilor vizează aspecte precum „uciderea din culpă”, „punerea în pericol a vieții altora” și „vânzarea neautorizată a unui produs periculos”. Bărbatul, descoperit inconștient la domiciliul său din Lyon, pe 29 octombrie, avea în posesie acest insecticid, iar anchetatorii urmăresc legătura dintre utilizarea acestui produs și decesul său.

Conform procurorului, Sniper 1000 EC, fabricat în China și utilizat pentru exterminarea ploșnițelor, este interzis în UE din cauza „toxicității excesive”.

În urma descoperirii utilizării periculoase a acestui produs, guvernul francez a emis o avertizare publică pe site-ul său, cerând ferm consumatorilor să înceteze imediat utilizarea oricăror recipiente care conțin acest insecticid.

Agenția Națională pentru Siguranța Sănătății (ANSES) a raportat peste 1.000 de cazuri de otrăvire, unele grave, între 2007 și 2021, asociate utilizării insecticidelor împotriva ploșnițelor, subliniind riscurile pentru sănătatea publică.

Ancheta urmărește stabilirea legăturii dintre folosirea produsului Sniper 1000 EC și decesul victimei, precum și investigarea modului în care a obținut acest produs periculos. Autoritățile de securitate publică din sud sunt responsabile cu derularea și monitorizarea acestei investigații.

Rusia ar fi responsabilă pentru propagarea de informații false despre ploșnițe

În Franța, infestarea locuințelor cu ploșnițe a devenit o problemă majoră, iar îngrijorările legate de siguranța publică sunt în creștere. Există semne că aceasta ar putea afecta chiar și mijloacele de transport în comun.

În plus, există suspiciuni că Rusia ar putea fi responsabilă pentru propagarea de informații false despre ploșnițe, încercând să mențină un climat de teamă și panică în Franța, conform informațiilor furnizate de serviciile de informații franceze.

Această investigație amănunțită este esențială pentru protejarea sănătății publice și siguranței consumatorilor. Investigatorii continuă să analizeze și să evalueze amploarea și impactul utilizării acestui insecticid interzis în comunitatea locală și vor lua măsurile necesare pentru prevenirea unor astfel de incidente în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel