Data publicării:

Ploile torențiale au făcut ravagii în Cluj. Tavanul unui spital, dar și mai multe case au fost afectate

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ploile torențiale de vineri după-amiază au transformat străzile din Cluj-Napoca în veritabile râuri. A fost emis Ro-Alert Cod portocaliu.

Tavanul ultimului etaj al unui spital din Cluj-Napoca a fost afectat de ploaia torențială care a căzut în cursul acestei după-amieze, când municipiul, dar și localitățile din jur, au primit avertizare RO-Alert Cod Portocaliu de intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice, grindină, averse torențiale de 35-40 l/mp.

Potrivit ISU Cluj, au fost inundate mai multe subsoluri de case, dar și străzi, unde apa a trecut bine de nivelul gleznei.

”În urma fenomenelor meteorologice din această după-amiază, echipajele ISU Cluj au fost solicitate în Municipiul Cluj-Napoca, dar și în localitățile Florești sau Baciu. Astfel, s-au primit solicitări pentru a evacua apa ajunsă în mai multe subsoluri de pe străzile Eugene Ionesco, sau Meteor din Cluj-Napoca.

În aceste momente, echipajele noastre se află pe străzile Tăuțiului, Florilor, Cetății și Poligonului din comuna Florești, unde s-au raportat mai multe subsoluri și beciuri inundate.

De asemenea, a fost primită o solicitare privind înfiltrarea apei și deteriorarea a 4 mp de tavan fals de la ultimul nivel al Clinicii de Maxilo-Faciale de pe strada Moților din Cluj-Napoca. La fața locului a intervenit un echipaj cu o autospecială de intervenție.

Un singur pacient a fost mutat din zona afectată și nu au existat persoane care să solicite consult medical în urma acestui eveniment. Din fericire, intervențiile înregistrate nu sunt de amploare, însă ISU Cluj monitorizează permanent situația prin Centrul Operațional și va lua toate măsurile care se impun”, ne-a transmis Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

FOTO: captura video Facebook @Infotrafic Cluj

De asemenea, reprezentantul ISU Cluj a precizat că toate situațiile prezentate sunt în dinamică.

FOTO: DC News

Ploile torențiale, prăpăd și în Suceava

Două gospodării și un spațiu comercial din municipiul Rădăuți au fost inundate în urma unor ploi torențiale căzute în cursul după-amiezii de vineri, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, scrie Agerpres.

"Pe fondul manifestării fenomenelor meteo periculoase, pompierii militari au fost solicitați să intervină, în urma unor apeluri pe 112, pe raza municipiului Rădăuți. Astfel, echipajele, cu ajutorul tehnicii specifice, au evacuat apa din două curți ale unor gospodării și dintr-un spațiu comercial", au precizat oficialii ISU.

În municipiul Rădăuți au fost înregistrate și căderi semnificative de grindină.

Citește și: Vremea în iunie. Temperaturi aproape de pragul caniculei și nopți tropicale. Elena Mateescu (ANM): Vor fi şi fenomene de instabilitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel