Data publicării:

Ploile abundente și inundațiile din Sri Lanka au ucis 34 de persoane

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pexels
Pexels
Ploile abundente din Sri Lanka și sudul Indiei au dus la decesul a 34 de persoane.

Ploile abundente de pe coasta Sri Lankăi și din statul Tamil Nadu, din sudul Indiei, au ucis cel puțin 34 de persoane, au distrus mii de case și au creat ambuteiaje în trafic, au declarat autoritățile, conform CNN

În Sri Lanka, 20 de persoane au murit în ultimele zile, majoritatea înecate, în timp ce cinci au fost rănite în urma alunecărilor de teren, au declarat oficialii miercuri.

„Având în vedere prevalența COVID-19, guvernul a încurajat peste o mie de familii să se mute cu rudele pentru a reduce presiunea asupra centrelor administrate de guvern”, a declarat Sudantha Ranasinghe, șeful Centrului de management al dezastrelor din Sri Lanka.

Sudul Indiei a fost de asemenea devastat

În Tamil Nadu, cel puțin 14 persoane au murit după ce ploile abundente au provocat inundații severe în weekend, a anunțat joi departamentul de gestionare a dezastrelor al statului. Autoritățile au transmis inițial că cinci persoane au murit în urma inundațiilor.

Peste 1.300 de locuințe au fost avariate în întregul stat, a mai adăugat departamentul. Capitala statului, Chennai, și zonele învecinate se confruntă cu întreruperi de curent, a adăugat acesta. Peste 100.000 de acri de culturi au fost, de asemenea, afectate în regiune, a spus departamentul.

Avertizare de vreme rea

Mai multe ploi abundente sunt de așteptat în Tamil Nadu și coasta de sud a statului vecin Andhra Pradesh, pe măsură ce o depresiune atmosferică din Golful Bengal se deplasează spre regiune, potrivit Departamentului Meteorologic al Indiei. Departamentul a emis o alertă roșie pentru unele zone din Tamil Nadu și Andhra Pradesh, cerând pescarilor să nu se aventureze pe mare.

Oficialii statului Tamil Nadu au evacuat sute de oameni din zonele joase și au distribuit rații și alimente celor deja afectați de ploi. Ministrul-șef al statului, M.K. Stalin a scris pe Twitter că i-a cerut prim-ministrului Narendra Modi să elibereze fonduri din Fondul național de ajutor în caz de catastrofe, adăugând că banii alocați anterior au fost epuizați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel