Ploi, lapoviță și ninsoare în ziua alegerilor. Cine câștigă din cauza vremii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Zăpadă
Zăpadă

Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare asupra prognozei meteo pentru acest week-end. În ziua alegerilor va ploua în zonele de sud-est, iar în restul țării va ninge. Prezența la vot va fi cu siguranță afectată, câștigători fiind în acest caz PDL, din cauza disciplinei acestui electorat care votează la comanda politică.

Potrivit lui Ion Sandu, directorul ANM, iarna va avea o încercare serioasă de a se instala în România în intervalul 8-10 decembri. În această perioadă va ploua în sud-est, iar în restul ţării va ninge.

Temperaturile sunt clar negative, mai ales în timpul nopţii, şi este zăpadă, iar în partea de sud-est din nou ploaie", a arătat directorul ANM.

 ANM va preciza cantităţile şi zonele clare cu ploaie şi ninsoare în zilele următoare, în intervalul 10-15 decembrie nefiind preconizate deocamdată fenomene meteorologice semnificative.

Timpul nefavorabil va afecta prezența la vot în mod cert. În aceste condiții este posibil ca la scrutinul de duminică să putem discuta doar de o prezență puțin peste 40%, din populație. Atunci, sondajele realizate în timpul campaniei electorale vor suferi erori, deorece acestea au fost făcute la o prezență de circa 48% la vot. PDL va fi cu siguranță câștigătorul de pe urma timpului nefavorabil, în special din cauza disciplinei electoratului, care după UDMR votează la comanda politică. Acest lucru s-a putut observa cel mai bine la referendumul pentru demiterea lui  Traian Băsescu de la 29 iulie, atunci când la îndemnul liderilor PDL, votanții liberal-democrați au preferat să stea acasă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel